avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reamenajare interioara-discutii cu vecinii!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reamenajare interioara-discutii cu vecinii!!

Buna ziua! Mi-am reamenajat apartamentul, moment in care am demolat anumiti pereti. Am autorizatie de construire + PV de receptie semnat cu primaria.
Problema mea este cu vecinii mei in varsta si bagaciosi care nu stiu cum sa faca ca sa-mi creeze probleme. Singurul meu dubiu este in sensul ca nu stiu daca vreunul din pereti era de rezistenta. Este adevarat ca in proiectul facut de arhitect se specifica ca nici un perete nu este de rezistenta, dar nu garantez, deoarece arhitectul este un prieten.
Intrebarea este, in aceste conditii, vecinii au ce sa-mi faca, legal vorbind? Mentionez ca toti ceilalti care au facut modificari de acest gen in bloc, nu aveau autorizatie.
De asemenea, cei din asociatia de locatari au dreptu, dpdv legal sa intre la mine in casa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cicidaniela , utilizator 13:40, 4 Martie 2011
Daca ai autorizatie de construire pentru reamenajare de spatiu si ai si proces-verbal de incheiere a lucrarilor stai linistita ca daca vecinii vor reclama la primarie vei fi chemata acolo numai daca a mai ramas ceva in neregula la dosar si trebuie completat ceva. Vecinii tai au dreptul sa verifice la primarie legalitatea modificarilor in apartament, nu fi suparata pe ei.:P
In casa nu au dreptul sa intre ....si atata timp cat aveti autorizatia de la primarie...de ce va doare capul?
Ce va mai creati dubii inutil? Linistiti-va si lasati-i sa fie sanatosi si bagaciosi...ca doar n-o sa stea la usa dv. sa va navaleasca in casa!
De acord cu elga50. Dati-le 'ignore'.
adela05 a scris:
Intrebarea este, in aceste conditii, vecinii au ce sa-mi faca, legal vorbind?

In ce priveste legalitatea modificarilor nu au ce sa va faca, avand autorizatie...
Dar va pot reclama pentru ca ei nu stiu ca dv aveti autorizatie.
Va pot recalma pentru deranjul facut, pentru zgomot, ca le-au crapat peretii, pentru nerespectarea programului de liniste in bloc, pentru modificarea instalatiilor ce i-au afectat eventual si pe vecini, pentru altele de acest gen legate de o asemenea modificare a apartamentului.
singurul meu dubiu este in sensul ca nu stiu daca vreunul din pereti era de rezistenta.

Pai cum ati darmat asa doar ca aveti aprobare dar poate pentru alti pereti?
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Receptie la finalizarea amenajarilor interioare?? adela05 adela05 Buna ziua! Am autorizatie de construire pentru reamenajarea interioara a unui ap. Am 2 intrebari: 1. La terminarea lucrarilor, PV de receptie se semneaza cu ... (vezi toată discuția)
Modificari interioare la apartament lazindaliborca lazindaliborca Buna,as vrea sa renovez apartamentul,aici intra desfiintarea/demolarea a 10-15 cm din unul dintre zidurile de rezistenta a blocului,demolarea si constructia ... (vezi toată discuția)
Modificari in apartament crslaura crslaura Buna ziua! Recent doresc sa fac cateva modificari in garsoniera in care locuiesc. Modificari insemnand in principal marirea bucatariei (bucataria are un ... (vezi toată discuția)