avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificari interioare la apartament
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificari interioare la apartament

Buna,as vrea sa renovez apartamentul,aici intra desfiintarea/demolarea a 10-15 cm din unul dintre zidurile de rezistenta a blocului,demolarea si constructia unui zid din bca(a fost contruit stramb in anii 2000-2001 de aceea il desfiintez si contruiesc altul).Ambii pereti sunt in interiorul apartamentului si nu au legatura cu peretii exteriori sau pereti comuni cu restul apartamentelor.Ce acte am nevoie pentru intreaga operatiune (sa nu am probleme cu politia,deoarece vecini sigur vor depune plangeri) si cat costa toate actele necesare?Deasemenea as putea as avea eu dreptul sa cer eliberarea actelor sau trebuie sa vina proprietarul(proprietarul find bunica) sau sa fac o imputernicire?.Va multumesc
Va trebuie certificat de urbanism urmat de autorizatie de constructie de la Primarie! Cel care trebuie sa ceara actele respective este bunica, deci da, va trebuie procura din partea acesteia! Parerea mea este ca, fiind o treaba nu tocmai usoara, este bine sa apelati la un arhitect!
Toate demersurile trebuiesc realizate de catre proprietarul de drept al apartamentului
Acesta poate incheia procura notariala in favoarea dv pentru a va ocupa de obtinerea formalitatilor legale si de executarea modificarilor interioare
Este necesar,initial proiect tehnic,ulterior solicitare la autoritatea publica locala de autorizatie de demolare,autorizatie de constructie si certificat de urbanism
La finalul lucrarilor se incheie proces verbal receptie lucrari,care se depun in copie la asociatia de proprietari si la cartea funciara
@ynocentta, teoria e buna, practica difera...

1) Pentru a obtine autorizatie pentru modificari interioare apartament, aveti nevoie de acordul ISC. Acest acord nu va putea fi obtinut decat daca intreg blocul detine"carte tehnica" sau in lipsa acesteia va cadea in sarcina dv. sa faceti expertiza tehnica a intregului imobil(cost 1E/mp). In lipsa acordului ISC primaria nu va poate elibera autorizatia.
2)Fiind vorba de un perete de rezistenta in mod sigur NU veti primi autorizatie pentru modificarea acestuia.
Corect!
Nimeni nu are voie sa darame un perete sau un stalp de rezistenta intr-un bloc de apartamente asa ca nu o sa va dea nimei autorizatie.
Saptamana aceasta a fost o firma de amenajari interioare,mi-au spus ca din moment ce e perete de rigips se poate demola fara autorizatie,din moment ce il ridic din nou inapoi pe acelasi loc si va avea aceasi latime.Doar la peretele de rezistenta mi-au spus ca am nevoie...dar poate renunt la ideea de a lua 10 cm din el.Va multumesc pentru raspunsuri o zi buna:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare perete camara aigabi aigabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc vechi. L-am cumparat prin imprumut bancar. Acum am inceput sa-l renovez si as fi vrut sa daram ... (vezi toată discuția)
Decupare gol de usa in perete de rezistenta - bloc pe cadre de beton CristiACB CristiACB Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie - abuz / incalcarea dreptului de proprietate mariaM24 mariaM24 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, iar un locatar de la parter a spart doi pereti interiori, un perete exterior pentru a patrunde intr-un alt ... (vezi toată discuția)