avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demolare pereți exteriori Bună ziua! Locuiesc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demolare pereți exteriori Bună ziua! Locuiesc într-un bloc turn cu 9 etaje plus terasă. ...

Bună ziua!
Locuiesc într-un bloc turn cu 9 etaje plus terasă. Blocul are trei scări, iar din punct de vedere administrativ este împărțit în două asociații de proprietari. La scara care are un alt președinte și administrator, la parter, cineva a cumpărat un apartament cu două camere. A schimbat destinația din locuință în firmă, doar cu acordul proprietarilor din scara respectivă. A spart cu picamerul pereții exteriori (cu armătură) de la toate încăperile punând în pericol întreg blocul.
Din păcate, nu există o instituție care să intervină cu celeritate pentru stoparea demolării.
Mai mult, blocul este construit din două clădiri (există o distanță de 10-15 cm între cele două. Așadar apartamentul în care locuiesc are cele două camere în jumătatea de bloc în care s-au produs spargerile. Fiind vorba despre un condominiu consider că era necesară aprobarea tuturor vecinilor care locuiesc în respectivul tronson. Vă rog să mă lămuriți asupra acestui aspect și să-mi comunicați cui trebuie să ne adresăm?
N.B. Autorizație de construcție are de la Primărie,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:18, 20 Februarie 2022
Faceti plangere la Primarie, ISC, poate nu a respectat ce scrie in Autorizatia de constructie/demolare...
Inspectoratul de stat in ctii. este institutia statului care se poate pronunta daca demolarea respectiva afecteaza sau nu structura de rezistenta a blocului. Demolarea se poate efectua in baza unui proiect de demolare intocmit de o firma de proiectare autorizata in conditiile legii.
Din păcate, nu există o instituție care să intervină cu celeritate pentru stoparea demolării.

Eronat !
exista inspectratul de stat in constructii care sanctioneaza interventii neautorizate
Disp L nr 196/2018 ,in cazul interventiilor la structura de rezistenta a imobilului impune obligativitate acord vecini sus-jos,dreapta -stanga si acordul asociatiei de proprietari+avizele de la autoritatea in domeniu
Atat timp cat precizati ca proprietraul detine autorizatie pentru modificari,daca au fost respectate proiectul si autorizatia rezulta ca nu aveti de ce sa va faceti probleme
Numai in cazul in care nu a fost respectat proiectul,atunci sunteti indreptatit sa sesizati oficial autoritatile in domeniu
Demolatul ramane demolat , la revedere !
Va inselati. O demolare abuziva, duce la amenzi contraventionale aplicate de catre ISCtii. Prin hotarare judecatoreasca definitiva se readuce constructiei la aspectul initial plus ca se pot plati daune materiale si/ sau morale.

Alte discuții în legătură

Poate expertul tehnic în construcții să saboteze clientul? AntiSecretare AntiSecretare Renovez un apartament si inainte de a turna sapa as dori sa cer parerea unui expert tehnic in constructii pentru a ma asigura ca este totul in regula privind ... (vezi toată discuția)
Decupare gol de usa in perete de rezistenta - bloc pe cadre de beton CristiACB CristiACB Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a ... (vezi toată discuția)
Demolare perete camara aigabi aigabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc vechi. L-am cumparat prin imprumut bancar. Acum am inceput sa-l renovez si as fi vrut sa daram ... (vezi toată discuția)