@lowincome2008, puteti lua in calcul si brevetarea în străinătate:
"Brevetarea în străinătate a invenţiilor create de persoane fizice române pe teritoriul României se face numai după înregistrarea cererii de brevet de invenţie la OSIM (art.41 din lege). Daca sunteţi interesat să protejaţi soluţia tehnică din cererea dvs. de brevet şi în străinătate este necesar ca în termen de 12 luni de la data depozitului, (data de prioritate conform Convenţiei de la Paris) şi în conformitate cu art.20 si 21 din Legea 64/91, să solicitaţi mai întâi eliberarea unui certificat de prioritate. În baza acestei priorităţi puteţi depune cereri naţionale direct la oficiile ţărilor în care doriţi protecţie, sau
o cerere internaţională depusă prin OSIM, ca oficiu receptor, fie la biroul Organizaţiei Europene de Brevet (OEB), fie la cel al Tratatului de Cooperare în domeniul Brevetelor (PCT). Completarea cererii de brevet pentru aceasta fază internaţională (OEB sau PCT) se poate face şi la Serviciul Examinare Preliminară. România fiind membru al Convenţiei Brevetului European puteţi depune cererea dvs. şi direct la OEB. "
Sursa:
[ link extern ]
Amintesc participantilor la aceasta discutie:
" 2.4. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, si sa aduca un plus de valoare discutiei. Desigur ca, in mod inevitabil, raspunsurile vor contine o doza de subiectivism datorata interpretarii sau practicii proprii, insa ne-am dori sa nu sustii pozitii categorice fara sa aduci argumente in acest sens (de exemplu: „Cota de participare la profit a salariatilor este considerata venit asimilat salariului?” „Da”).
2.5. Mesajele off-topic trebuie evitate sau purtate prin intermediul mesajelor private."
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/tag...