avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare Nume in timpul casatoriei, se poate?????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare Nume in timpul casatoriei, se poate?????

M-am casatorit si am acceptat numele sotului.A trecut un an si nu mi-am schimbat actele pe numele lui.Pot sa revin la numele meu in timpul casatoriei? sau se poate numai prin divort?

Multumesc mult anticipat celor care imi dau un sfat
Cel mai recent răspuns: adriana2011 , utilizator 16:48, 8 Martie 2011
Conform informatiilor postate pe site-ul oficial al Inspectoratului National de Evidenta a Persoanei din Romania, [ link extern ] :

copii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
un exemplar al MONITORULUI OFICIAL AL ROMANIEI, Partea a III-a, in care a fost publicat, pe cheltuiala solicitantului, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
consimtamantul, dat in forma autentica, al celuilalt sot, in cazul schimbarii numelui de familie purtat in timpul casatoriei;
copia de pe decizia de aprobare a autoritatii tutelare, in cazurile prevazute de art.7 din O.G. nr.41/2003, care se refera schibarea numelui unui minor;
cazierul judiciar si cazierul fiscal ale solicitantului;
orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare.
trebuie sa va schimbati macar buletinul. apoi sa incercati schimbarea pe cale administrativa. procedura si actele necesare, le gasiti in link
www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc mult, da e adevarat ca macar buletinul trebuie schimbat, probabil ca o sa si platesc o amenda acum dupa atata timp.

Daca nu am copii oare mai am nevoie de decizia de de aprobare a autoritatii tutelare?
Oare cat ma costa toate astea?

In speranta ca nu am pus intrebari prostesti, va multumesc mult mult

Daca divortati de comun acord va puteti adresa la starea civila-taxa difera de la o primarie la alta.Mai intai schimbati-va buletinul si apoi divortati,dupa care va schimbati din nou buletinul.Daca in acest interval de 1 an ati incheiat acte trebuie sa stiti ca acele acte ar trebui rectificate in sensul ca v-ati legitimat cu un act de identitate nul,fiind obligata sa va schimbati buletinul in 15 zile de la casatorie.
nu stiu ce costuri implica, nu aveti nevoie de autoritatea tutelara

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie adela_ioana adela_ioana Buna ziua, va rog sa imi spuneti care este procedura de urmat si cat dureaza aceasta procedura in cazul in care doresc sa imi schimb numele de familie. ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa casatorie Marya STANCU Marya STANCU buna ziua ma-m casatorit anul trecut si totodata mi-am schimbat si numele de casatorie .va rog sa imi spune-ti daca pot sa revin la numele de fata fara sa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie!!!! andreyutza andreyutza Buna ziua.As dori sa-mi spuneti unde ma pot adresa pentru schimbarea numelui de familie?...Unde trebuie sa merg?...La primarie sau la Oficiul starii ... (vezi toată discuția)