avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume dupa casatorie

buna ziua
ma-m casatorit anul trecut si totodata mi-am schimbat si numele de casatorie .va rog sa imi spune-ti daca pot sa revin la numele de fata fara sa divortez.
multumesc=D>
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 01:28, 6 Februarie 2016
După căsătorie, unul dintre soţi îşi poate schimba numele numai pe cale administrativă, cu acordul celuilalt soţ.

Procedura schimbării de nume pe cale administrativă este reglementată de Ordonanța Guvernului nr. 41/2003 privind dobândirea și schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice, aprobată prin Legea nr. 323/2003, cu modificările și completările ulterioare

Persoana care solicită schimbarea numelui pe cale administrativă va depune o cerere la primăria în a cărei rază teritorială își are domiciliul, sau la primăria ultimului loc de domiciliu avut în țară, în cazul cetățenilor români cu domiciliul in străinătate.

Cererea de schimbare a numelui trebuie să fie motivată și să fie însoțită de următoarele acte :

copii legalizate de pe certificatele de stare civilă ale persoanei care solicită schimbarea numelui;
un exemplar al MONITORULUI OFICIAL AL ROMÂNIEI, Partea a III-a, în care a fost publicat, pe cheltuiala solicitantului, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea căruia să nu fi trecut mai mult de un an;
consimțământul, dat în formă autentică, al celuilalt soț, în cazul schimbării numelui de familie purtat în timpul căsătoriei;
copia de pe decizia de aprobare a autorității tutelare, în cazurile prevazute de art.7 din O.G. nr.41/2003*;
cazierul judiciar și cazierul fiscal ale solicitantului;
orice alte acte pe care solicitantul le consideră necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie a copilului din casatorie anterioara Alexa_Alexia Alexa_Alexia Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se poate si de ce acte am nevoie pentru a schimba numele copilului avut in casatoria anterioara si aflat in intretinerea ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil lucialuca lucialuca Buna ziua! Un copil a fost recunoscut de tatal biologic la nastere, dar mama a dorit ca baiatul sa poarte numele ei, parintii nefiind la acel moment casatoriti ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie!!!! andreyutza andreyutza Buna ziua.As dori sa-mi spuneti unde ma pot adresa pentru schimbarea numelui de familie?...Unde trebuie sa merg?...La primarie sau la Oficiul starii ... (vezi toată discuția)