avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna dosar
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna dosar

Am avut un accident in data de 15.ian.2011;
A iesit in fata mea o masina din partea stanga, soferul masinii respective avand indicatorul STOP, el neacordand prioritate;
Am evitat masina respectiva, si am tras dreapta si am intrat intr-un stalp de Romtelecom;
Soferul masinii respective si-a recunoscut vina, am sunat la 112, a venit politia, s-a intocmit proces verbal, soferul respectiv ne-a dat asigurarea RCA;
Am depus dosarul la asigurator, nu stiu daca am voie sa pronunt firma?, urmand ca in termen de 3 saptamani sa primesc raspuns negativ, cum ca firma de asigurator nu despagubeste;
Am depus plangere si la CSA, si de acolo mi-a fost dosarul respins, tot cu raspuns negativ
As vrea sa-mi dati Dv o solutie, daca exista?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:24, 8 Martie 2011
in pv al politiei se precizeaza cine este vinovatul? acesta a avut vreo dauna? asiguratorul a motivat respingerea dosarului?
Solutia este deschiderea unui proces contra asiguratorului
nu conteaza daca celalalt sofer a avut sau nu vreo dauna.
Un accident asemanator am avut eu si am primit din prima aprobarea dosarului de dauna.
In cazul in care se refuza plata, puteti face o actiune in justitie, motivat de faptul ca in mod nejustificat raspunsul asiguratorului a fost negativ la avizarea dosarului de dauna.
In conditiile in care exista si un proces verbal de la politie, se va face o expertiza in cadrul procesului si exista sanse mari sa castigati.
va fi nevoie de o actiune in instanta. In ultima vreme societatile de asigurari suspecteaza toate intelegerile amiabile si gasesc diferite pretexte sa nu plateasca despagubirea. Solutia este o actiune in instanta unde puteti obtine chiar si contravaloarea beneficiului nerealizat sau a lipsei de folosinta a autoturismului.
trebuie sa faceti CONCILIERE ! Asigurarile invoca in toate cazurile lipsa procedurii concilierii directe

Alte discuții în legătură

Accident circulatie anamariacelik anamariacelik intr-un accident de circulatie ( un caine a aparut in fata masinii ,soferul tanar-si ca varsta si putin de cand a dobandit permisul,cca 1 an),soferul de emotii ... (vezi toată discuția)
Se despagubeste pe rca??? fbaflorin fbaflorin Buna ziua.....am avut un accident stupid....nu conteaza cum .....ideea e ca m-am izbit de un stalp de iluminat public de care erau prinse niste fire de ... (vezi toată discuția)
Refuz plata despagubiri casco autotal autotal In data de 15.12.2010 am avut un accident cu masina mea din care a rezultat o dauna totala conf.devizului eliberat de reprezentanta AUDI din Piatra Neamt.In ... (vezi toată discuția)