avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii RECUPERARE CONCEDII MEDICALE DIN FNUASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

RECUPERARE CONCEDII MEDICALE DIN FNUASS

AZI AM PRIMIT DE LA CASA DE SANATATE RASPUNS CA IMI RESPINGE PLATA SUMEI 2890 LEI , SUMA REPREZENTAND CERERE RECUPERARE CONCEDII MEDICALE DIN 05 SI 06.2010 CERERE DEPUSA IN 10 FEBRUARIE , CONFORM MO - ORDIN 130/2011 CAS NU SE MAI POT COMPENSA SUMELE CU CONF ART 77 SI A OG 117 /2010 COD FISCAL , CE SOLUTIE IMI DA-TI , MAI AVETI CAZURI DE ACEST GEN ????
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
p_simona, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariuscalina , utilizator 23:23, 22 Martie 2011
Am avut un caz similar anul trecut si cei de la casa de sanatate mi-au spus ca suma care nu mi-a fost aprobata pot sa o recuperez din fondul de 0,85%. Deci eu declar la finante la 0,85% suma 0 si merg asa pana imi recuperez toata suma.
Si in completare dosarele se depun la 3 luni pentru a nu mai fi probleme cu recuperarea banilor.
da se putea recupera pana cand s-a introdus dec 112 , acum se pare ca nu reg sunt in OG 117/2010 , si da cererile de recuperare se depun in termen de 3 luni , dar ce facem cu sumele aflate in sold ptr care nu s-au depus cereri .??????
1. Pentru perioada anterioara datei de 1 ianuarie 2011 se depun la casa de sanatate:
- cerere tip conform Ordinului 130/351 emis de Casa de sanatate
- centralizator concedii medicale (Anexa 5)
- copii certificate medicale
- copii declaratii sanatate pentru perioada respectiva
- fisa de la Administratia financiara cu privire la Fondul de concedii si indemnizatii
2. Pentru ianuarie 2011 se depun cele de mai sus, in locul copiilor de pe declaratii sanatate fiind copie de pe Declaratia 112.
Buna ziua. Legat de respingerea cererii, vedeti ce motive invoca si daca fac referire la art.40 din OUG 158/2005 (modificat prin OUG 36/2010) cu cele 90 de zile, faceti contestatie in termenul legal la comunicarea lor de respingere a platii. Beneficiarul indemnizatiilor nu este angajatorul, ci salariatul. Si mergerti mai departe cu ei in instanta. Noi asa vom face. Deocamdata noua nu ne-au trimis nici un raspuns in termenul de 30 zile de la depunerea cererii si am cerut printr-o adresa sa ne comunice stadiul dosarului. Si mai asteptam 30 de zile...

Alte discuții în legătură

Casa de asigurari de sanatate-certificate medicale sanducatanas sanducatanas Va rog sa-mi spuneti si mie ce documente trebuie depuse la casa de asigurari de sanatate pentru recuperarea sumelor pentru concedii medicale.Multumesc. (vezi toată discuția)
Cum sa depun declaratia de inventar? kzst kzst Din motive administrative, contabila a placat de la firma, si eu trebuie sa depun declaratiile...dar cum sa depun declaratia de inventar, daca in balanta nu am ... (vezi toată discuția)
Recuperare sume de la fnuass - oug nr. 36/2010 tamina tamina Buna ziua, dragi colegi de forum.. Va prezint adresa pe care am trimis-o CNAS privind termenul de prescriptie al indemnizatiilor platite de angajator si ... (vezi toată discuția)