avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere temporara a concediului de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere temporara a concediului de crestere copil

Am nascut in martie 2010, iar momentan sunt in concediu crestere copil. Inainte de a intra in concediu am obtinut venituri de la 2 firme. Intentionez sa ma intorc la munca pentru o perioada scurta, la una dintre firme, pentru a inceta contractul cu aceasta si a beneficia de un pachet compensatoriu. Intrebarea este daca ma mai pot intoarce in CCC.
Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:56, 4 Martie 2011
1. Puteti relua activitatea oricand doriti, in timpul CCC.
2. Pplata indemnizatiei pentru CCC se suspenda si se reia (fara a mai face alt dosar) atunci cand doriti (dar numai pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
nu conteaza ca in perioada in care intrerup concediul de crestere copil, se incheie contractul de munca? pot reveni in concediu de crestere copil, pana cand se implinesc 2 ani? (scuze pt insistenta, dar as vrea sa fiu sigura)

Multumesc!
1. Pe perioada cat sunteti in CCC contractul individual de munca (CIM) nu este incetat ci numai suspendat. Adica dvs. sunteti in continuare salaiata la cele doua unitati.
2. Cand reluati activitatea nu incheiati alte CIM ci se "reactiveaza" cele existente.
3. Pana ce copilul implineste 2 ani puteti sa reveniti la serviciu si sa intrati in CCC oricand numai sa fie angajatorul de acord sa-l tot sacaiti cu asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare la alt loc de munca dupa concediu crestere copil lacramioaragologan lacramioaragologan Buna ziua, daca o salariata care este in concediu crestere copil pana la varsta de 2(doi)ani,se intoarce la servici dupa un an,aceasta se poate muta la alta ... (vezi toată discuția)
Va rog sa imi spuneti care varianta ar fi cea mai buna in cazul meu in ceea ce priveste ccc catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca este posibil sa intru in concediu crestere copil pentru o perioada de 2 ani si apoi sa revin sa lucrez (sa zicem ... (vezi toată discuția)
Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)