avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurare

Am depus actele necesare pentru eliberarea de catre firma sotului a adeverintei de coasigurat,dar intre timp am fost la dr de familie si mi-a spus ca nu este valabila si trebuie sa depun aceleasi acte la casa de sanatate,de acolo voi primi adeverinta de care am nevoie
Alta e problema.La casa de sanatate mi s-a spus ca nu s-au depus declaratiile sotului din august,mentionez ca sotul lucreaza in alt oras decat are frma sediul,iar cei de la firma i-au zis ca ei au depus declaratiile in acel oras
Eu nu pot beneficia de coasigurare pentru ca el nu figureaza in baza de date ca asigurat aici.Ce pot face?Unde sa merg sa rezolv aceasta problema?
Angajatorul sotului nu-l baga in seama,iar casa de sanatate imi spune sa rezolv eu cu firma,aceasta situatie dureaza de un an,chiar nu mai stiu ce sa fac.
Cel mai recent răspuns: saraver_23 , utilizator 14:11, 12 Aprilie 2011
trebuie sa merg la casa de sanatate unde depune declaratiile firma la care lucreaza sotul SAU sa ma duc la fima cu o hartiuta nesemnata si neinregistrata,o simpla hartiuta pe care e adresa de email a casei de sanatate de care apartine sotul si sa oblig EU firma sa depuna declaratiile pentru sanatate in orasul de domiciliu al sotului
1. Pe baza CNP sotul dvs. se afla in baza de date aasigurarilor de sanatate asa ca orice Casa de Asigurari de Sanatate poate verifica aceasta in calculatorul ei. Dar trebuie si sa ai un pic de bunavointa si respect fata de cetatenii care te platesc.
2. Sotul ar trebui sa fie servit de Casa de Sanatate de care apartine cu domiciliul.
3. Intrati pe site-ul CNAS si faceti o sesizare:
[ link extern ]
va multumesc pentru ajutorul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot deveni coasigurat Corina271 Corina271 Buna ziua! De curand sotul meu s-a angajat si vreau sa devin coasigurat pentru ca sunt insarcinata si trebuie sa fiu coasigurata pentru a face niste ... (vezi toată discuția)
Coasigurat naewoozie naewoozie Buna Ziua!Ma poate ajuta cineva?Intrebarea mea este urmatoarea:Eu nu lurcrez,desi din luna Decembrie 2015 am fost luata la deduceri de catre sotul ... (vezi toată discuția)
Ce este d112 Petru Ciobanu Petru Ciobanu Fiica mea ma luat in intretinere deoarece nu am nici un venit a depus actele la servici pt a ma trece coasigurat la cnas. Si mia trimis o adeverință precum ... (vezi toată discuția)