avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbarea numelui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbarea numelui

Deci Consulatul roman nu poate face schimbarea numelui facuta cu ocazia primirii cetateniei italiene.
Trebuie sa ma adresez starii civile unde a avut loc casatoria pentru a schimba numele pe certificatul de casatorie.
Autoritatile de aici ca act doveditor i-mi elibereaza coppia conforma cu originalul de pe certificatul de nastere transcris ,unde se noteaza si faptul ca am si cittadinanta italiana si deasemeni si cu cine sunt casatorita.
Doresc sa stiu daca pe o copie conforma cu originalul se pune apostila pentru ca ulterior sa fie tradusa in limba romana?
Cat timp ar dura sa obtin sentinta judecatoreasca de schimbare a numelui ca ulterior sa se poata faca schimbarea numelui in certificatul de casatorie de catre starea civila unde a avut loc actul?
Si ulterior sa ma pot adresa Consulatului sa obtin pasapotr CRDS in noul nume.

Alte discuții în legătură

Act doveditor ContSters186828 ContSters186828 Care este actul ce dovedeste schimbarea numelui in strainatate prin acordarea citadinantei(ITALIA).Prin decretul de acordare a citadinantei mi s-a acordat ... (vezi toată discuția)
Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume in acte - dupa casatoria cu un cetatean german petro_lore petro_lore buna, in august ma casatoresc in germania cu cetatean german; as dori sa stiu ce acte trebuie schimbate dupa casatorie(in urma schimbarii numelui) si cat ... (vezi toată discuția)