avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... netranscriere căsătorie-divorț în România
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

netranscriere căsătorie-divorț în România

cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia română. Nu am făcut transcrierea nici a căsătoriei, nici a divorțului -în românia! Apoi,având dublă cetățenie, m-am recăsătorit in italia, tot cu cetățean italian! Deasemenea, nu am făcut transcrierea căsătoriei în românia, având în continuare-dublă cetățenie! Am si o fetiță rezultată din această a doua căsătorie, născută in italia. Deasemenea nu am transcrîs in românia-certificatul de naștere al fetiței! Întrebarea ar dacă mă găsesc în culpă?! Se poate considera bigamie, sau să fie consideratâ nulă, cea de a doua căsătorie?! multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:44, 8 Iunie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Prima casatorie si divortul o inscrieti la starea civila de la locul dvs. de nastere. A doua casatorie si nasterea copilului o solicitati concomitent de la starea civila a locui dvs. de domiciliu din Romania. Italia, fiind in UE nu este necesara recunoasterea divortului, dosarul se trimite spre aprobare la DEPABD Bucuresti. Aveti nevoie ca certif. si sentinta de divort sa fie apostilate cu apostila de la Haga. In loc de certificate solicitati de la aut. italiene extrase multilingve care nu mai trebuie apostilate ori traduse sau legalizate. De asemenea este necesara declaratia cu privire la numele dvs. dupa casatorie, respectiv dupa divort si cu privire la faptul daca din prima casatorie au rezultat sau nu copii. Asta daca in sentinta nu se mentioneaza aceste aspecte. Pentru cea de-a doua casatorie aveti nevoie de declaratia cu privire la nume si cu privire la regimul matrimonial ales.Termenul de inregistrare fiind de 6 luni veti fi pasibila de amenzi de la 100-200 lei. In definitiv ati neglijat lucruri importante cu buna stiinta. Incercati la ambasada/consulat si ei va pot ajuta.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2017
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria in italia YoanaOL YoanaOL buna ziua eu m-am casatorin civil in italia si nu am inregistrat casatoria la ambasada romaniei.Deja au trecut mai mult de 6 luni. Pot sa merg sa imi traduc ... (vezi toată discuția)
Sentinta pronuntata intr-un stat u.e. bep bep O sentinta pronuntata in Italia in care se desface casatoria dintre doi cetateni romani iar copilul este incredintat mamei, in ce forma trebuie prezentata la ... (vezi toată discuția)
Casatorita si divortata in italia. ce acte se transcriu si unde? whynotsteff whynotsteff Buna ziua, M-am căsătorit în Italia în anul 2001 cu un italian și nu mi-am schimbat numele de fată. Nu am transcris actul de căsătorie în ... (vezi toată discuția)