Motiv amanare - Art. 8 din actul constitutiv nu respecta prevederile legii 31/1990 privind majorarea capitalului social. 04.03.2011
Art. 8 – Capitolul social al societatii.
Capitalul social al societatii este de 200 Lei, numerar, impartit in 20 de parti sociale, numerotate de la 1 la 20, cu o valoare nominala de 10 Lei/partea sociala si apartine asociatului unic in totalitate, care detine 100% din participarea la beneficii si pierderi.
Acest capital poate fi majorat sau, dupa caz, redus.
Majorarea capitalului: capitalul social al societatii poate fi majorat fie prin marirea valorii nominale a partilor sociale existente, fie prin crearea de parti sociale noi, prin aporturi ale asociatilor,sau prin includerea in capitalul social, in totalitate sau in parte a rezervelor, cu exceptia rezervelor legale, precum si beneficiilor si primelor legate de capital, inclusiv a diferentelor favorabile din reevaluarea patrimoniului social ori in alte modalitati permise de lege, valoarea nominala a partilor sociale nou create fiind aceeasi cu a celor existente; parti sociale nou create pot fi subscrise de catre terti, in totalitate sau in parte,prin asocierea cu asociatul existent. Majorarea capitalului social se va putea face si prin utilizarea rezervelor, cu exceptia rezervelor legale, precum si beneficiilor si primelor legate de capital,inclusiv a diferentelor favorabile din reevaluarea patrimoniului social ori in alte modalitati permise de lege.
Hotararea privind majorarea capitalului, are efect numai in masura in care a fost adusa la indeplinire in termen de 1 (un) an de la data sa.
Reducerea capitalului: capitalul social al societatii poate fi redus,fara insa ca acesta sa scada sub valoarea limitei minime admise de lege pentru societatile comerciale cu raspundere limitata; asociatul unic, prin hotararea pe care o va lua in acest sens, va arata motivele reducerii si procedeul prin care acesta se va produce.
Reducerea capitalului social va putea fi efectuata, iar decizia asociatului unic va avea efect fata de terti, numai dupa trecerea a 3 (trei) luni de la data publicarii sale in Monitorul Oficial al Romaniei, termen in care orice creditor al societatii , anterior hotararii, poate face opozitie.
Cine imi poate spune si mie ce am gresit sau cum trebuie modificat aici?
De precizat ca aveam data eliberarii: 07.03.2011 (Luni). Are cineva idee care sunt pasii care trebuie efectuati intr-o astfel de situatie? Chiar nu stiu ce trebuie facut. Mi se da Luni dosarul inapoi, si trebuie sa aduc Actul Constitutiv modificat cu acel Art. 8, sau cum trebuie facut? Nu inteleg de ce nu mi s-a zis de atunci ca ceva nu este in regula, pt ca preferam sa retrag dosarul si sa-l fac cum trebuie decat sa mi-l amane cu termen pt 21.03.2011.