avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare garantie produs luat in custodie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare garantie produs luat in custodie

Buna ziua,
De curand am reziliat un contract de prestari servicii avand ca obiect inchirierea unui loc de parcare privat. Odata cu locul inchiriat am primit in custodie un card de acces in parcare. Drept garantie am achitat suma de 5 Euro, contravaloarea sa, bani ce urma sa mi se returneze odata cu incheierea contractului (exista o clauza in contract in acest sens). Din pacate, mi s-a comunicat verbal sa inapoiez cardul, fara a avea pretentii sa primesc garantia inapoi. Stiu ca suma este mica, dar ma simt inselat si as dori sa fac ceva in acest sens.

Pentru a intelege exact cum s-au intamplat lucrurile, mentionez: contractul initial a fost incheiat cu o alta firma. Acea firma a incasat banii reprezentand garantia. Apoi, imobilul a intrat in posesia unei alte companii cu care am incheiat un alt contract. Practic, s-a schimbat doar numele companiei in noul contract. Toate clauzele au ramas aceleasi. La incheierea noului contract mi s-a comunicat verbal ca nu e nevoie sa predau cardul, urmand a-l folosi in continuare.

La rezilierea celui de-al doilea contract mi s-a spus ca cei cu care am incheiat initial contractul trebuie sa-mi inapoieze banii. Nu inteleg ce legatura mai au respectivii. Noua compania a preluat intreaga afacere. Mai mult, mi s-a adus la cunostinta ca dintre toti cei care au renuntat la contract, sunt primul care ridica aceasta pretentie.

Urmeaza sa fac o sesizare scrisa cu un termen de raspuns pentru a incerca sa rezolvam amiabil situatia.

As dori sa cunosc care este termenul legal de raspuns la o reclamatie si ce posibilitati am daca nu mi se va da un castig de cauza. ANPC-ul poate interveni in rezolvarea unei astfel de situatii?

Va multumesc pentru orice sugestie primita!
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
Paul027, utilizator

Alte discuții în legătură

Reziliere contract asigurare de viata pe motiv de modificare nume asigurator simona_77 simona_77 Buna ziua, Am incheiat anul trecut o asigurare cu AIG , in prezent ALICO si as dori sa stiu daca pot rezilia contractul cu recuperarea sumei depuse initial - ... (vezi toată discuția)
Imposibil de relocat adresa pentru serviciile rcs-rds dbatman dbatman Buna ziua, Vin si eu cu o intrebare referitoare la niste probleme pe care le am cu RCS-RDS; In ianuarie anul trecut, am incheiat un contract de servicii ... (vezi toată discuția)
Vodafone-reziliere Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua am si eu o intrebare! As dori sa imi reziliez contractul cu Compania Vodafone! Numai sunt multumit de servicile lor! Dar ei imi cer o taxa de 200 de ... (vezi toată discuția)