avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Tulburarea linistii publice

locuiesc in buzau la casa si pe strada mea un cetatea executa reparatii auto de 4 anii fara nici un fel de autorizatie ,nerespsctind faptul ca ceilaltii vecinii lucreaza in ture de noapte si ziua se odihnesc.bocane cit e ziua de mare nerespecind nici macar acele ore de odihna care prin lege ar trebui respectate.stim ca intre orele 12-17 este interzisa orice activitate care ar putea perturba linistea cetatenilor.unde ne putem adresa si ce am putea face ca acest cetatean [care executa asfel de lucrarii neautorizate si care se sustrage de la plata unui impozit pe venit] sa termine odata cu acest atelier ilegal
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:49, 24 Mai 2008
Pentru tulburarea linistii publice va puteti adresa Politiei.
Potrivit Legii nr.61/1991, constituie contraventie savârsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise în astfel de conditii încât, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni :
28). tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
29). tulburarea linistii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinatia de locuinte sau în imediata vecinatate a acestora.

In ce priveste efectuarea de lucrari neautorizate ale acelui atelier, va puteti adresa primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liniste duminica Niclilidoru Niclilidoru De ce nu exista program de liniste diferit pentru zilele de sambata si duminica???? Inainte duminica era zi de odihna... Acum nu mai exista asa ceva!!!??? (vezi toată discuția)
Este vreo lege care restricționată muncitorii care lucrează pe șantier să respecte o anumită lege a liniștii publice? Stormwatch Stormwatch Buna seara, In cartierul unde stau se construiește ceva, iar ei dărâmă clădirea de langa, iar blocul trepidează deja, nu ar trebui sa fie o lege ... (vezi toată discuția)
Deranjat de muzica vecinului bogdan_024 bogdan_024 Buna seara, am un vecin care de 3 luni de zile asculta aproape in fiecare zi muzica de dimineata pana seara, am incecat sa discut amiabil cu el dar nu s-a ... (vezi toată discuția)