avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA in contract comodat auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA in contract comodat auto

Buna seara,

Daca eu (pensionar fiind), iau prin contract de comodat masina unui prieten, pot incheia RCA pe numele meu, pentru a beneficia de reducerea pentru pensionari (daca se specifica in contract ca toate cheltuielile vor fi suportate de mine pe perioada folosirii masinii)?
Sau pot incheia RCA pe numele proprietarului, dar beneficiind de reducere pentru ca eu sunt pensionar?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:23, 17 Aprilie 2016
RCA-ul se incheie numai pe numele din talon, exceptie face cazul in care se face o tranzactie cand RCA-ul trebuie incheiat pe numele noului proprietar
albastrel_2 a scris:

RCA-ul se incheie numai pe numele din talon, exceptie face cazul in care se face o tranzactie cand RCA-ul trebuie incheiat pe numele noului proprietar

La ce fel de tranzactie va referiti?
Numai in cazul instrainarii, pe baza contractului de vanzare-cumparare, pana la reinmatriculare.
La vanzarea autoturismului
Puteti incheia asigurarea RCA doar daca numele dumenavoastra se afla pe talonul masinii. Astfel, nu puteti incheia RCA-ul pe numele dumenavoastra decat daca prietenul va vinde masina.

In ceea ce priveste a doua intrebare, prietenul dumneavoastra nu poate beneficia de reducere pentru ca sunteti dumneavoastra pensionar. Singura solutie este sa gaseasca un produs pentru care sa primeasca el insusi o reducere. Spre exemplu, Generali ofera reduceri de pana la 25% pentru clientii care au copii minori.

Alte discuții în legătură

Schimbare proprietar auto persoana handicap sdfs sdfs Buna ziua. As dori sa schimb proprietarul masinii pe sora mea cu sindrom Down. Motivul este costul RCA. Vreau sa stiu daca beneficiez de reduceri privind RCA. ... (vezi toată discuția)
Lnchiriere masina pe firma nepynepy nepynepy Buna ziua , daca ma puteti ajuta cu , cateva raspunsuri in ceea ce priveste nelamurirea mea . Detin o masina proprietate privata si as dori sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)
Asigurare pe numele comodantului AlinAlinAB AlinAlinAB Va salut.Am un autoturism pe care il folosesc in baza unui contract de comodat,pe termen nelimitat.Intrebarea e : ii pot face asigurare pe numele meu?? (vezi toată discuția)