Buna ziua,
In urma unui apel la sectia de politie de cartier facut de un vecin ce mi-e dusman, au venit la usa mea doi politai.
Motivul: deranjarea linistii publice prin stigate. Mentionez ca eu ma certam cu sotia, nu cu vecinii. Cu vecinul care m-a reclamat m-am certat 30 secunde, cind am venit acasa, pentru ca nu i- placut sunetul usii trantite de la intrarea in bloc, a iesit pe coridor, etc.. 30 secunde. Dar nu e precizat asa ceva n otivele amenzii.
Politaii suna la usa, sotia care intre timp incepusa sa se simta rau, din cauza altercatiei, deschide usa, vede 2 politai si le cere sa ne lase in pace, eventual sa cheme salvarea, ca se simte rau.
Eu, nervos fiind, le spun sa ne lase in pace si sa plece.
Unul dintre ei intra peste mine in casa, ma imobilizeaza, si vazand ca nu reactionez nicicum , iese afara. (cred ca au vrut sa ma provoace, si daca ripostam, ma alegeam si cu o bataie de la ei, ca nu sunt chiar Chuck Norris).
Dupa ce a iesit din apartamentul meu, unde a intrat neinvitat si m-a bruscat, i-am inchis usa si n-am mai deschis, oricat au mai batut sau sunal la usa.
Dupa 3 zile, primesc in posta amenda: 200lei +300 lei
Nimeni nu avrut sa semneze ca martor.
Politaiul precizeaza ca ma certam cu sotia si prin strigatele mele am deranjat linistea vecinilor, plus ca l-am injurat si l-am amenintat, fara sa precizeeze nimic de violarea domiciliului.
Pot sa fac contestatie si sa mi se anuleze amenda?
As vrea sa-l acuz de Abuz in serviciu si Violare de domiciliu, plus apoi Tentativa de violare de domiciliu, ca a insistat sa intre in casa si dupa ce am incuiat usa - mentioneaza ca"m-am baricadat in casa"
Puteti sa-mi dati un sfat?
sau sa platesc amenda si sa uit?
Buna ziua!
Mi-e greu sa cred ca un organ de politie nu avea altceva mai bun de facut decat sa intervina "neinvitat" .... totusi ... in masura in care va considerati nedreptatit puteti contesta in instanta , in termen , procesul-verbal de contraventie ...
In parte aveti dreptate
Dar,nu omiteti aspectul ca echipajul de politie s-a deplasat in urma unui apel telefonic,inregistrat care garantat va fi folosit ca proba
Pe urma ,nu omiteti ca organul de politie detine niste competente pe care le poate aplica conditionat de cum interpreteaza situatia de moment,respectiv daca in apartamentul dvs a apreciat ca este o situatie tensionata-aspect recunoscut de catre dvs,este intemeiata masura organelor de a intra in apartament pentru a se asigura de gravitatea situatiei,astfel incat slabe sanse sa obtineti solutie favorabila pentru violare de domiciliu,mai ales ca nu exista probe care eventual sa demonstreze intrarea fara acordul dvs...
Pentru a limita pierderile de timp,consumul nervos,achitati sanctiunea , uitati incidentul si pe viitor ,incercati solutionarea problemelor casnice,in limite care sa nu deranjeze linistea semenilor
Multumesc mult pentru sfat.
Asa e, daca vreau sa nu pierd timpul degeaba, mai bine platesc si gata.
Chiar daca e frustrant, n-are rost sa ma lupt cu morile de vant.
Am pus aceasta intrebare deoarece am vrut sa am si parerea (sfatul ) unor persoane avizate si de aceea va multumesc tuturor celor ce m-ati rapuns.
Molestare, jignire
Lyana85
Am achizitionat de curand un apartament intr-un oras mai mare. Vecinii de vis-a-vis se pare ca sunt foarte deranjati de faptul ca ma voi muta acolo, fara ca ... (vezi toată discuția)