avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Organ competent contestare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Organ competent contestare executare silita

Doresc sa mi se raspunda unde pot contesta un titlu executoriu cu privire la o suma mica de bani (300 ron) trimisa de ANAF ca fiind o datorie a mea la fisc,dar care reprezinta cheltuieli judiciare catre stat in urma unui proces..In acest titlu este precizat ca se poate contesta in termen de 15 zile (nu cunosc cum se calculeaza exact acest termen,daca se pun la socoteala si week-end-urile) si ca sa ma adresez catre instanta competenta.Care ar fi aceea?Judecatoria din orasul natal ,unde figurez la fisc?Multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 07:59, 6 Martie 2011
Contestatia se depune la Judecatoria de domiciliu in 15 zile calendaristice ,dar daca stiti ca aveti de plata cheltuieli jud.catre stat de ce mai contestati .. Biroul executari penale (sau civile)din cadrul judecatoriei a trimis adresa catre fisc sa achitati acei bani cu titlu de cheltuieli de judecata .
La judecatoria in circumscriptia careia se afla unitatea fiscala care a emis titlul executoriu.
Contest pt ca in primul rand NU AM ACESTI BANI(incredibil,probabil,pt unii) si nu in ultimul rand pt ca DESI AM AVUT DREPTATE intr-un proces penal deschis de mine impotriva unei persoane care m-a insultat(dar nu s-a mai aplicat legea penala in acest caz),dupa cum se practica in Romania, unde sub pretextul libertatii de opinie este grav afectata de multe ori imaginea publica a unor persoane,eu neavand in acest caz castig de cauza in instanta pt ca fapta de insulta nu mai este considerata infractiune ,iar in instanta civila nu m-am adresat pt reparatii morale pt ca trebuie sa achit taxa de timbru pt eventuale reparatii morale,fapt pe care-l consider de natura sa ingradeasca accesul liber la justitie al oricarui cetatean
Adresati-va instantei de judecata cu cerere de ajutor public judiciar,potrivit og.51/2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare cristinaiacobescu cristinaiacobescu Am o actiune pe care instanta -judecatoria, o califica fiind conestatie la executare, in condiltiile OG92/2003 privind Codul de procedura fiscala, insa in ... (vezi toată discuția)
Executare silita anaf DumitruC DumitruC Buna ziua, In Aprilie mi-a fost definitivat un dosar penal in urma caruia a trebuit sa platesc 660 lei cheltuieli judiciare. In momentul in care dosarul a ... (vezi toată discuția)
Cale de atac posibila pentru incuviintare executare silita asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in ... (vezi toată discuția)