avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru import marfa din Brazilia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru import marfa din Brazilia

Vama a spus ca sa facut vama in Hamburg,Finantele nici ei nu stiu unde se plateste TVA-UL
Cel mai recent răspuns: covacicostel , utilizator 15:03, 7 Martie 2011
asa si care e intrebarea?
Unde se plateste TVA,marfa deja o am in Romania
si firma dvs. a actionat ca importator? sau cine?
ce legatura are hamburg - germania in ecuatia asta?
daca doriti un raspuns, dati-ne mai multe detalii.
sunt importator din brazilia,marfa a venit din brazilia in hamburg in port,acolo sa facut vama dar nu sa platit nici un TVA,de la hamburg am aduso cu tiru pana in romania,la vama interioara miau spus ca vama sa facut in hamburg ei nu mai pot face a doua vama,pana la urma unde platesc TVA,fiindca am control de la garda financiara si ei au facut sesizare la vama interioara.
banuiesc ca in germania bunurile au fost plasate in regim vamal suspensiv, locul importului de bunuri fiind considerat romania, adica teritoriul statului membru in care bunurile inceteaza sa mai fie plasate intr-un astfel de regim.
deci formalitatile vamale si plata tva se fac in romania.

Alte discuții în legătură

Platitor sau nu de tva? mirela07 mirela07 daca o firma importa produse din afara UE., plateste sau nu tva? daca da, acesta poate fi deductibil?va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Import china prin germania animis animis Buna, Ce parere avet de urmatoarea situatie: import marfa din China dar transportul se face via Hamburg, in Hamburg facandu-se si formalitatile vamale. Am ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara sau import ? ciprian1977 ciprian1977 Buna ziua, Am o nelamurire, poate ma poate ajuta cineva. Daca o societate din Ungaria cumpara o marfa din Ucraina si apoi o revinde in Romania care este ... (vezi toată discuția)