Am crescut într-o casă dublă, construită pe vremea cînd trăiau bunicii: în jumătate a locuit familia mea + bunicii, în cealaltă jumătate familia mătuşii mele.
Toată proprietatea era pe numele bunicului,partea noastră de curte fiind cu aprox.1 metru mai largă. Acum vreo 20 ani mătuşa a construit o bucătărie perpendiculară pe casă, în lungimea gardului despărţitor, care se continuă cu gardul de separaţie. În curtea noastră anexele gospodăreşti - magazie, şopru-au fost construite lîngă acest gard. După moartea bunicului s-a trecut la împărţire. Pe teren a rămas totul neschimbat, dar pe schiţă gardul figurează de la jumătatea casei, linia imaginară a gardului trece prin anexele noastre. După moartea tatălui meu- decembrie 2010- mătuşa ne-a pus în vedere că se va apuca de făcut gardul. Intrebari; pot să cer rediscutarea limitei de proprietate (cedînd teren în grădina care este in prelungirea casei)? Pot să împiedic eliberarea autorizaţiei de construcţie a gardului?( Dacă se face gardul, fîntîna care a fost comună pînă acum o să fie la ea în curte.) Ce mă sfătuiţi? Vă mulţumesc anticipat pentru răspunsuri,vă doresc toate cele bune.
faceti iesirea din indiviziune si vedeti cum va fi atribuita locuinta. consultati un avocat ca poate nu este aceasta solutia care v-ar scoate din problema. depinde cati mostenitori sunt. de principiu va zic ca ar fi buna iesirea din indiviziune.
Ajutor
ContSters197086
Stimati avocati,
vin cu o cerere de ajutor, iar daca cineva dintre dvs. ma poate ajuta doresc sa mentin legatura. Este vorba de o prorietate situata in zona ... (vezi toată discuția)