Buna ziua. Am un baietel de 1 an si 4 luni si sunt gravida cu cel de-al 2-lea care este estimat sa se nasca la 1 luna dupa ce primul va face 2 anisori. In acest caz in ce conditii as putea sa beneficiez de indemnizatia de crestere a celui de-al doilea copil? Este obligatoriu sa ma intorc la servici fiindca voi fi gravida in 8 luni. Ce optiuni am? va multumesc.
1. Cu cateva zile inainte sa se termine CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Reluarea activitatii se face in urmatoarea zi dupa ce copilul implineste 2 ani.
3. In ziua cand reluati activitatea prezentati un certificat medical pentru concediul de maternitate.
4. Dupa terminarea concediului de maternitate faceti cerere pentru a intra in CCC2 (asa cum ati procedat si la CCC1).
Buna ziua.Si eu sunt in aceeasi situatie ca a doamnei de mai sus, sunt in CCC, urmand ca al doilea copil sa se nasca la 1 luna si ceva dupa ce primul face 2 ani.
Eu am o singura intrebare: daca este obligatoriu sa ma intorc la serviciu dupa un an de zile de la nasterea celui de-al doilea copil, ca sa nu ma dea afara angajatorul, sau pot sta linistita in CCC2 pana la varsta de 2 ani? Multumesc
Da, as vrea sa optez pentru varianta de 2 ani.
Insa, am mai auzit prin presa, dar acum nu stiu sigur daca asa este, cum ca mamele care vor naste anul acesta sunt obligate sa se intoarca la munca dupa un an de zile pentru a nu fi concediate. Ma puteti lamuri dvs sau imi puteti spune unde m-as putea interesa?Multumesc