avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia de crestere copil pentru al 2-lea copil ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia de crestere copil pentru al 2-lea copil nascut dupa varsta de 2 ani a primului

Buna ziua. Am un baietel de 1 an si 4 luni si sunt gravida cu cel de-al 2-lea care este estimat sa se nasca la 1 luna dupa ce primul va face 2 anisori. In acest caz in ce conditii as putea sa beneficiez de indemnizatia de crestere a celui de-al doilea copil? Este obligatoriu sa ma intorc la servici fiindca voi fi gravida in 8 luni. Ce optiuni am? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 6 Martie 2011
1. Cu cateva zile inainte sa se termine CCC1 faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Reluarea activitatii se face in urmatoarea zi dupa ce copilul implineste 2 ani.
3. In ziua cand reluati activitatea prezentati un certificat medical pentru concediul de maternitate.
4. Dupa terminarea concediului de maternitate faceti cerere pentru a intra in CCC2 (asa cum ati procedat si la CCC1).
Buna ziua.Si eu sunt in aceeasi situatie ca a doamnei de mai sus, sunt in CCC, urmand ca al doilea copil sa se nasca la 1 luna si ceva dupa ce primul face 2 ani.
Eu am o singura intrebare: daca este obligatoriu sa ma intorc la serviciu dupa un an de zile de la nasterea celui de-al doilea copil, ca sa nu ma dea afara angajatorul, sau pot sta linistita in CCC2 pana la varsta de 2 ani? Multumesc
Daca optati pentru CCC in varianta de pana la varsta de 2 ani atunci stati in CCC pana ce acesta implineste 2 ani.
Da, as vrea sa optez pentru varianta de 2 ani.
Insa, am mai auzit prin presa, dar acum nu stiu sigur daca asa este, cum ca mamele care vor naste anul acesta sunt obligate sa se intoarca la munca dupa un an de zile pentru a nu fi concediate. Ma puteti lamuri dvs sau imi puteti spune unde m-as putea interesa?Multumesc
1. Nu exista asa ceva. Au fost si sunt numai zvonuri.
2. Codul muncii spune, in art.60(1), lit.e), ca nu se poate concedia salariatul aflat in CCC.

Alte discuții în legătură

Nelamurire privind intrarea din cic1 in prenatal si cic2 giugiuc giugiuc Buna ziua,numele meu este Mariana si as avea si eu nevoie de cate va lamuriri....momentan sunt in CIC1 pana pe 5.08.2012 si sunt insarcinata cu al doilea bebe ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil, restructurare, indemnizatie bebe2 bebe2 Buna ziua, Vin cu cateva intrebari: Ma aflu in concediu pt crestere copil de pana la 2 ani si primesc o indemnizatie de 1200 ron. Daca sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)