avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recurs curtea de apel dupa sentinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recurs curtea de apel dupa sentinta

buna ziua !am fost condamnat de o instanta la 4 luni cu suspendare pt infractiunea de conducere pe drumurile publice in stare de ebrietate !dupa circa trei saptamani am primit o citatie la curtea de apel motivul fiind recurs !eu nu am facut recurs si nu am avut alte probleme in afara de controlul de rutina al politiei(accident etc...) va rog daca se poate sa-mi spuneti de ce am primit citatie la curtea de apel?la registratura mi s-a spus ca recursul a fost facut de procuror dar nu stiu exact de ce fiindca la judecare toata lumea era de acord ,cel putin eu asa am inteles.Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
georgel67, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgel67 , utilizator 20:23, 8 Martie 2011
Parchetul poate declara recurs fie pentru ca apreciaza ca pedeapsa aplicata este mult prea mica in raport de cicumstantele comiterii faptei, fie pe modalitatea de executare, fie pe alte motive.
Prin urmare este imperios necesar sa va angajati avocat si sa va formulati apararea in functie de motivele formulate.
Da, in cazul in care parchetul a declarat recurs trebuie sa aveti grija sa nu aveti surprize neplacute.
Nu ar strica daca v-ati angaja avocat.
Va multumesc pentru raspunsurile dvs.si pentru promtitudine !o sa reflectez la aceste lucruri!
Daca spuneti ca procurorul a achiesat la concluziile dvs. sau nu a solicitat o pedeapsa mai grea, verificati ce se mentioneaza in hotarare sub acest aspect. Conteaza .
Va rog sa-mi spuneti cum pot accesa hotararea fiindca acasa nu am primit nici un raspuns.In alta ordine de idei e posibil ca recursul sa poata fi inaintat de o instanta superioara celei care a judecat cazul ,nefiind multumita de rezultat?daca nu ma prezint in instanta ce se poate intampla?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Curtea de apel Andrei_Ch Andrei_Ch Buna, as avea nevoie de cateva sfaturi. In urma savarsirii infractiunii de contrabanda in forma calificata, eu si un prieten de-al meu am fost pedepsiti la 1 ... (vezi toată discuția)
Este aceasta hotarare definitiva? picika picika buna in decembrie 2011 am fost condamnat la 1 an inchisoare cu supraveghere.(art.215 alin 1,2,3) atat parchetul cat mine am declarat recurs,parchetul a cerut ... (vezi toată discuția)
Liber la fond, se mai face recurs? ralukastrugaru ralukastrugaru daca la fond e pus liber iarasi de catre tribunal curtea se mai sesizeaza sa faca recurs? multumesc . (vezi toată discuția)