avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Comercializare produse pentru autofinantare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Comercializare produse pentru autofinantare

As dori sa infiintez o fundatie pentru educatie si cultura pentru copii si parinti (cluburi de arta, de sanatate, seminarii pentru parinti, ludoteca, etc.) dar as vrea sa stiu daca pot produce si comercializa produse diverse (felicitari, kituri pentru lucru manual gradinite si invatamant primar, diverse produse de papetarie, lucrate manual) in magazine si lanturi de librarii, si sub ce lege se incadreaza impozitele si taxele pentru aceasta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 26 Mai 2008
Cadrul legal pentru infiintarea fundatiilor este OG nr.26/2000.
Fundaţiile pot desfăşura orice alte activităţi economice directe dacă acestea au caracter accesoriu şi sunt în strânsă legătură cu scopul principal al persoanei juridice.

Cadrul legal pentru impozitele şi taxele, care constituie venituri la bugetul de stat şi bugetele locale, care precizeaza contribuabilii care trebuie să plătească aceste impozite şi taxe, precum şi modul de calcul şi de plată al acestora, il constituie Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong urile pot comercializa produse proprii? dannafaith dannafaith Buna ziua, lucrez in cadrul unei Fundatii, si doresc sa stiu daca putem comercializa produse proprii realizate manual (decoratiuni, lumanari, accesorii, ... (vezi toată discuția)
Pina unde pot merge activitatile economice in cadrul unui ong? mikyangel mikyangel Eu vreau ca in cadrul Asociatiei sa particip la licitatii online unde sa vind produse in scopul autofinantarii. E legal sa fac asta? Exista produse pe care nu ... (vezi toată discuția)
Punctul de lucru al unui ong MarianGo MarianGo Buna ziua, Doresc sa va intreb daca si in ce conditii o asociatie non profit poate infiinta un punct de lucru si, daca da, cum poate incheia contracte de ... (vezi toată discuția)