avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Notari stagiari si Admitere in Notariat 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Notari stagiari si Admitere in Notariat 2011

Buna seara !

Am deschis subiectul aici intrucat observ ca nu este dedicat nici un topic pe site acestei profesii juridice.
Nu stiu cate din persoanele de pe forum sunt in tema,insa as dori niste informatii in legatura cu examenul pentru stagiatura din septembrie,mai exact: gradul de dificultate si eventuale pareri din partea celor care au sustinut acest examen.
Si pareri in general despre aceasta profesie ( cei care sunt cunoscatori).
Se pare ca eu voi sustine acest examen,deoarece un notar este dispus sa fie coordonatorul meu in perioada de stagiu,astfel ca voi renunta la avocatura,chiar daca am fost admis in urma examenului din nov anul trecut. Am inteles ca examenul ptr notari stagiari nu e chiar atat de dificil,in principiu dreptul civil trebuie stiut bine(in special succesiuni si contracte speciale,dar si teoria obligatiilor sau teoria actului juridic,intrucat dreptul de proprietate si prescriptia extinctiva nu sunt incluse in programa) si legislatia notariala (L36/1995 si regulamentul de punere in aplicare,sau manualul de drept notarial al lui I.Les).
Conditia pentru participare la examen ar fi,dupa mai multe formalitati privind indeplinirea conditiilor din L36/1995, angajarea in cadrul unui birou notarial si acordul expres al notarului catre camera,dupa solicitarea unui loc de la camera notarilor publici,ca dupa promovarea examenului sa fie el coordonatorul notarului stagiar si sa fie de acord sa angajeze un notar stagiar,precum si un referat depus odata cu inscrierea.

Si v-as mai solicita o parere: intrucat o profesie o exclude pe cealalta si e greu sa poti lua o decizie definitiva in acest sens...se merita sa fii notar,in locul avocaturii ori chiar al magistraturii?
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
ghostinthe_night, utilizator
Cel mai recent răspuns: candy75 , utilizator 13:34, 20 Ianuarie 2012
Legea nr. 36/1995 (ca cealalta este ...legea pentru ratificarea Tratatului privind relatiile de prietenie şi colaborare dintre Romania şi Republica Ceha, incheiat la Bucuresti la 22 iunie 1994)

Daca locul pentru care ai ...permisiunea sa optezi la examen/concurs nu este unul dintr-un sat amarat, atunci raspunsul este da, merita.

Succes !!
Bansai;)
Buna ziua , numele meu este Terhes Dan , sunt absolvent de Drept , si vreau in viitorul ( apropiat ) sa sustin examenul pentru admiterea in stagiatura , pentru discutii in special in legatura cu pregatirea pentru examenul de admitere in stagiatura , definitivat , aferente profesiei de notar public , ID ul meu de messenger este terhes_dan .
cate locuri sunt anul acesta?se mai dau asa multi bani ca sa te faci notar sau cum sta treaba?
Va salut...
Pe mine ma intereseaza daca este adevarat ca examenul de admitere in stagiatura consta de fapt intr un interviu psihologic...la Curtea pentru care optezi???? si mai departe?pana la definitivat, ce se mai intampla? Regulamentul l am citit, dar poate mai este ceva cu caracter practic.
Va rog sa mi raspundeti daca detineti aceste informatii.Va multumesc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi poate explica cineva o procedura bm2 bm2 Buna , Mi-ar placea sa devin notar am vazut ca sunt 2 modalitati 1 fie lucrez 6 ani intro functie juridica si pe urma dau fie devin notar stagiar.Eu acuma ... (vezi toată discuția)
Intrare in barou Delia2285 Delia2285 Cum se procedeaza pt a intra in barou? B-) (vezi toată discuția)
Topic pt examen notari sbdcl sbdcl pt stagiatura din ce materii se da examen?ce stiti de problema locurilor? dar de problema angajarii in cadrul unui birou notarial, cum se procedeaza??? (vezi toată discuția)