avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... cum sa angajez unui expert strain
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

cum sa angajez unui expert strain

Trebuie sa angajez un expert strain din strainatate pentru servicii de organizare vizita de studii, pe un proiect POSDRU. In bugetul proiectului am prevazut banii la cheltuieli cu personalul, iar expertul va efectua activitati pe teritoriul tarii lui.

Intrebarea concreta este: ce tip de contract trebuie incheiat?

Eu ma gandesc la un contract civil de prestari servicii.
Daca cineva s-a confruntat cu o astfel de situatie m-ar ajuta foarte mult sa stiu cum a rezolvat-o

Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: blueblue , utilizator 09:24, 10 Martie 2011
Expertul din strainatate este al partenerului? Daca da, nu-l angajati dumneavoastra ci partenerul si la rambursare i se dau banii aferenti salariului cf documente doveditoare. Daca este deja angajat atunci partenerul poate da o decizie prin care o parte de"x" a salariului angajatului se suporta din bugetul proiectului""".
Serviciile de organizare vizita studiu = subcontractare si trebuiau prinse ca atare, la alt capitol.
Asa cum descrieti stuatia, inteleg ca este vorba de o persoana ( a partenerului) angajata pentru a se ocupa de organizarea vizitei de studiu. De aceea ea a fost incadrata la Res Umane.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
blueblue, utilizator
Nu , expertul pe care trebuie sa il angajez ne este un angajat al partenerului strain si nici nu este din aceiasi tara cu partenerul strain. Mai exact partenerul din strainatate este din Olanda iar o parte din vizitele de studii vor avea loc in alte tari decat Olanda (Spania si Italia) asa ca ne trebuie experti din aceste tari care sa ne ajute in organizarea vizitelor de studii (selectare institutii stabilire contacte, agenda de lucru, participare efectiva la vizite etc.)
Pentru aceasta am prevazut bani in bugetul nostru ca partener roman la cheltuieli cu RU, motiv pentru care vreau sa ma lamutresc in privinta conditiilor in care il pot angaja.

Intrebarea concreta este: ce tip de contract trebuie incheiat?

La RU aveti de ales intre CIM si contract prestari servicii. Asta ca principii generale. In cazul de fata eu nu consider aceasta cheltuiala la RU ci la servicii subcontractate(organizare vizita de studiu). Cereti punctul de vedere al AM, pana la urma ce e scris asa ramane.
Multumesc !
Mai multe detalii aveti in sectiunea Implementare Proiecte - Instructiunea 43
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in proiect posdru cazzuall cazzuall Buna seara. As dori o informatie. In cadrul unui proiect POSDRU -beneficiar institutie publica, pentru persoanele din afara institutiei si cei deja angajati ... (vezi toată discuția)
Angajare romani in strainatate crisalex crisalex Heeelp!! O societate X romana angajeaza lucratori romani.O societate straina din Europa subcontracteaza lucrari cu societatea romana X. 1. Pe ce baza pleaca ... (vezi toată discuția)
Contract lector posdru corinau corinau Va rog sa ma sfatuiti si pe mine referitor la modul in care se poate incheia un contract de munca pt un lector care face parte dintr-un proiect ... (vezi toată discuția)