avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta?

In urma cu 2 saptamani in urma unor discutii cu vecinii in ceea ce priveste desfintarea unei gradini si crearea de noi locuri de parcare, am avut o discutie cu o vecina. Dupa cativa nervi acumulati am izbucnit si am spus : "Stiu cine ati fost dumneavoastra inainte de 1990 cand colaborati cu securitatea si dadeati pe mana securitatii femeile care faceau avorturi!" Aceasta acuzati am facut-o doar pe seama unor vorbe auzite in cartier. Am fost chemat la politie si am dat o declaratie, dar se pare ca dansa vrea sa mearga mai departe sa ii aduc dovezi. Spuneti-mi in ce categorie de fapte se incadreaza, care sunt pedepsele si ce as putea sa fac?
Va multumesc anticipat!
Cu tot respectul stimata colega,
va rog sa-mi spuneti shi mie prin ce act s-au dezincriminat insulta si calomnia.Shi..... mai usor cu datul capului de pereti:D
Ca de obicei, tipic pt "consultantii" de pe acest site. Omu a pus o problema, nu cred ca il intereseaza asa de mult despre actele normative, modificari, abrogari, sau de ce nu, propuneri de lege ferenda.
Fapta se incadreaza intr-adevar in prevederile textului de lege privind infractiunea de calomnie, dar pana la a se ajunge in instanta este cale lunga. In primul rand, va trebui ca vecinnul dvs. sa dovedeasca existenta si conditile savarsirii unei astfel de fapte.
Cand ati fost la politie, vi s-a spus ceva legat de martori? Exista martori? Va rog sa detaliati putin pt a va putea raspunde cat mai precis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere de calomnie dumiras dumiras ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia leontzu leontzu Intr-o publicatie a aparut un articol defaimator la adresa mea in care am fost calificat hitlerist. Vreau sa-l dau in judecata pe cel care a facut aceasta ... (vezi toată discuția)