avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA Expert Contabil
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA Expert Contabil

Buna ziua,

Va rog, daca se poate, sa ma sfatuiti intr-o problema; societatea la care lucrez a incheiat un contract de prestari servicii cu un PFA - Expert Contabil. Contractul e incheiat de 5 luni, timp in care societatea a achitat catre Expert suma bruta prevazuta in contract. Acum ceva timp, un alt Expert imi spune ca trebuia sa ii fi retinut 10% fiindca, desi nu ne-a facut expertiza contabila (tine doar contabilitatea, intocmeste sit fin), se incadreaza la venituri din contracte civile... sau cam asa ceva (cred ca se ref la Art 52 CF ). Asa e? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:26, 8 Martie 2011
Revin: m-am mai documentat si am inteles ca acest tip de retinere la sursa 10% pe contracte/ conventii civile, NU se aplica profesiilor libere. Va rog, daca aveti timp, imi puteti confirma informatia? Multumesc
Sunt PFA - expert tehnic.
Pentru expertizele judiciare, la care plata se face prin biroul pentru expertize din cadrul Tribunalului, se retine 10% ca plata anticipata a impozitului.
Pentru expertizele efectuate efectuate pentru persoane fizice si juridice incasarea onorariului o fac personal pe baza de factura. Nu se retine 10% ca plata anticipata de impozit. Dar in fiecare, in luna ianuarie depun la Directia finantelor Publice o declaratie cu venit estimativ pentru anul care a inceput. Pe baza acestei declaratii fac trimestrial plati anticipate de impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozitului si a contributiei de sanatate retinute la sursa pentru pfa Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, O societate comerciala care nu are salariati (deci in vectorul fiscal nu are contributii sociale) dar are contract de prestari servicii cu un PFA ... (vezi toată discuția)
Venit expertiza judiciara cosmm cosmm Sunt expert tehnic si am emis o factura catre tribunal pt un raport de expertiza. Mi s-a retinut impozit 10% si comision de 10 % conform OG 2/2000. In ... (vezi toată discuția)
Rugaminte pfa danyda8 danyda8 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema, firma unde lucrez ne desface contractul de munca si ne obliga sa ne facem pfa cod 4619 ( ... (vezi toată discuția)