avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Schimbare nume

Buna ziua.

Am si eu o nelamurire ref la schimbarea de nume. In urma cu ceva vreme am divortat, la momentul acela am ales sa pastrez numele purtat in timpul casatoriei (imediat dupa divort nu aveam timp sa mi preschimb toate actele, si am ales varianta mai comoda de a pastra numele fostului). Acum vreau sa revin la numele meu, si nu stiu cum sa "atac" problema.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 26 Mai 2008
Persoana care solicitã schimbarea numelui pe cale administrativã va trebuie sa depuna o cerere la serviciul public comunitar de evidentã a persoanelor, denumit serviciu public, aflat în subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, în a cãrui razã teritorialã îsi are domiciliul.
Cererea de schimbare a numelui trebuie sã fie motivatã prin unul dintre cazurile prevãzute de OG nr.41/2003 (art.4) si sã fie însotitã de urmãtoarele acte:
a) copii legalizate de pe certificatele de stare civilã ale persoanei care solicitã schimbarea numelui;
b) un exemplar al Monitorului Oficial al României, Partea a III-a, în care a fost publicat, extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea cãruia sã nu fi trecut mai mult de un an;
c) consimtãmântul, dat în formã autenticã, al celuilalt sot, în cazul schimbãrii numelui de familie comun purtat în timpul cãsãtoriei;
d) cazier judiciar si cazier fiscal
e) orice alte acte pe care solicitantul le considerã necesare pentru motivarea cererii sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume familie! noaghium noaghium M-am casat. in \\"85,am Div. in 97 si am cerut la divort sa-mi pastrez numele din casatorie,ceea ce am si obtinut deoarece doream sa am acelasi nume cu fiul ... (vezi toată discuția)
Cum se poate lua numele de dinainte de casatorie TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.sant casatorita cu sotul meu din 2009 si am luat numele lui.cum as putea sa am si numele meu cel de dinainte de casatorie?trebuie neaparat sa dam ... (vezi toată discuția)
Se poate trece minorul pe numele mamei? ellielle ellielle buna seara, as avea si eu o intrebare. se mai poate trece copilul (3 ani) pe numele meu, el acum avand numele tatalui? noi nu am fost casatoriti, dar dupa ce ... (vezi toată discuția)