avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Shopping Traumatizant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Shopping Traumatizant

Buna ziua!
Am avut parte de o intamplare infioratoare la un supermarket. Am intrat in acest magazin pentru cumparaturi, mi-a cazut ochii pe un pantalon si nu eram convinsa daca sa-l iau sau nu. Am obiceiul sa ma hotarasc pana la casa. Intre timp, copilul ma anunta ca vrea la toaleta care este in afara magazinului, adica trebuia sa iesi pe la case, pe la poarta de securitate, sa iesi afara si iar sa intri. Oricum, vroiam sa ma intorc sa mai cumpar. Fara absolut nici cea nici cea mai mica intentie, am trecut de case si la poarta m-a atentionat ca am un pantalon, care era la vedere. Eu eram uluita, intreband "care pantalon?". Ce a urmat... Paza mi-a spus sa cumpar produsul, am raspuns "ca nu sunt sigura daca mai cumpar", fara sa stiu ce urmeaza. Apoi sa vin sa dau o "explicatie", m-au dus intr-o camera mica, pazita si sa declar. Atunci, le-am spus ca n-am timp de pierdut si ca voi cumpara produsul. Mi-au spus ca nu se mai poate si-mi cereau sa stau jos, sa astept, copilul a ajuns pana la urma cu paza la toaleta, le-am spus ca sun la 112 pentru sechestrare de persoane si chiar am incercat. O ora si jumatate a durat, pana a venit politia, (chemata de ei) care ma intelegeau. Dupa, politia m-a dus la sectie, inca o ora de declaratii. Nu inteleg de ce-mi fac dosar penal, caci politia spunea sa cumpar produsul si se va termina pe cale amiabila. L-am cumparat, in ideea ca scap de timpul pierdut. Dar de ce m-a chemat politia la sectie? Era ca si cum eram vinovata. Le-am explicat de n-ori ca n-a fost intentia mea, doar o neatentie. In procesul verbal de la politie, scria ca au fost sesizati ca o persoana a furat de la... N-am vrut sa semnez, pana n-au modificat " ar fi furat" spunand ca n-am avut aceasta intentie, produsul era la ei, l-am cumparat. Este acesta un furt daca produsul a fost cumparat, marfa a fost la ei?
Ce-mi recomandati? Sunt daramata la propriu si copilul a asistat la aceasta lipsire de libertate. Sa fac plangere impotriva firmei de securitate?
Toata lumea spunea ca nu-i mare lucru ca voi scapa dar sa se ajunga la caz penal? A vrut cineva sa dovedeasca ceva?
Eu nu ma simt vinovata doar traumatizata. #-o
Pur si simplu uitasem ca am acel obiect cu mine. N-am avut contact cu politia decat la schimbari de acte.
Multumesc pentru orice informatii.
Cel mai recent răspuns: miranda , utilizator 08:53, 8 Martie 2011
Da, se poate retine infractiunea de furt, dar fara a fi intrunite toate elementele constitutive, respectiv vinovatia sub forma intentie, cu siguranta se va finaliza totul cu neinceperea urmarii penale, insa alte demersuri nu vad a fi necesar a fi facute, pentru ca cei de paza au procedat potrivit unui regulament, dar puteti face plangere mai intai la firma de paza impotriva agentilor, sa va comunice procedura.
V-au chemat la politie fiindca cei de la magazin au anuntat politia.Trebuia sa fi spus de la inceput ca o sa cumparati marfa cu care ati trecut de casa.I-ati iritat.S-ar putea sa se fi terminat frumos si fara interventia politiei/
Probabil ca nu veti avea dosar penal, fiindca pentru a fi trimisa in judecata pentru atata ar presupune ca dvs. sa aveti antecedente penale, sa nu fi cooperat cu organele de cercetare penala, sa fi avut o atitudine necuviincioasa, etc.Ori eu cred ca nu asa a fost.Poate o sa primiti o amenda administrativa, totusi, neexistand prejudiciu .
Firma de paza nu este independenta, este a magazinului, asa ca nu stiu ce sanse am cu reclamatia la ei.
Doamna Miranda, Codul penal defineste infractiunea de furt astfel "luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept." Din relatarile dumneavoastra, este vorba despre o simpla neatentie, neintrunindu-se elementele constitutive ale infractiunii de furt deoarece nu exista nici forma de vinovatie sub forma intentiei si nici scopul de a va insusi bunul pe nedrept. De asemnea nu exista prejudiciu si presupun ca nu aveti nici antecedente penale. Acestea fiind spuse veti primi ori o amenda administrativa ori nimic.
Cat despre reclamatia impotriva firmei de paza, acestia si-au facut datoria sesizand un posibil furt, nu ei sunt de competenta in a stabili daca a existat intentia sau nu.
Dupa parerea mea aveti posibilitatea de a fi testata la poligraf.
Daca se va constata ca sunteti nevinovata veti putea da in judecata pe cine vreti.
Se intampla atatea furturi si se invoca atatea povesti incat cei de la paza pot si ei sa fie nevinovati.
Sa nu va ganditi ca tin cu ei sau cu magazinul.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare intentie furt ContSters376451 ContSters376451 Buna, am fost ieri la Lidl,ca de obicei, fara amaratii aia de 50 de bani in portmoneu. Respectiv, nu am putut sa-mi iau un cos. In magazin fiind cu multe ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda ca sa scap de dosar penal, resultat dintr-o intamplare nefericita mircea2014 mircea2014 Buna ziua, Va spun de la inceput ca stiu cam am gresit si am recunoscut de la inceput ca am gresit, dar ieri am avut o zi deloc buna. Pe scurt, pe ... (vezi toată discuția)
"furt din magazin" baiat21 baiat21 Ieri eram intr-un hypermarker , anume Profi si vroiam impreuna cu un prieten sa facem un videoclip intitulat cu \\\\" Ce sa nu faci in viata ? \\\\" (adica ... (vezi toată discuția)