avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice \\"Furt din magazin\\"
Discuție deschisă în Achiziţii publice

"Furt din magazin"

Ieri eram intr-un hypermarker , anume Profi si vroiam impreuna cu un prieten sa facem un videoclip intitulat cu " Ce sa nu faci in viata ? " (adica vroiam sa furam ceva si la casa sa returnam bunul furat) . Am intrat eu singur in magazin , am luat o sticla de bautura Jaggermaster ( sau ceva de genul ) , care costa 60 de lei si am bagat-o in hanorac, urmand s-o scot la casa si . Cand am ajuns la casa un agent de paza de-al magazinului m-a oprit , m-a pipait , a simtit sticla si mi-a spus sa-l urmez (prietenul meu nu mai era acolo , din cate am inteles il sunase mama lui si iesise din magazin ca sa vorbeasca). L-am urmat si am ajuns intr-o camera, am scos sticla si peste vreo 10 minute a venit politia , si cei de la Profi cred ca mi-au facut o plangere. Intrebarea mea este urmatoarea, pot sa patesc ceva atata timp cat nu am trecut de casa de marcat?
P.S : am un antecedent penal (furt de telefon)
Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2014
baiat21, utilizator
daca ai declarat ca erai cu prietenul in magazin , si urma sa faceti ceea ce ar fi urmat ulterior , adica un video....fiind deja un grup din 2 persoane, o sa intrati ambii la furt calificat.
va fi greu sa convins administratia magazinului ce ati fi vrut voi sa faceti...ca , chipurile , ati fi returnat produsul sustras.

intrebarea este , de ce tocmai ditamai "damigeana"...si nu ai luat si tu , sa zicem un creion , sau orice alteva mai mic ca dimensiune ?
faptul ca deja mai ai un atencedent , atrage dupa sine ....contactarea unui avocat .


INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII
Art. 209

Furtul calificat

Furtul săvârşit în următoarele împrejurări:

a) de două sau mai multe persoane împreună;
e) într-un loc public;
..............se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani.
Exista riscul sa cadeti in ridicol cu aceasta aparare, dar este dreptul dvs sa va aparati cum considerati de cuvinta, raportat la faptul ca nu ati trecut de casa de marcat dar intentia dvs era clara de a sustrage produsul avand in vedere ca acesta era ascuns sub hanorac, va fi calificata ca o tentativa la infractiunea de furt si posibil sa raspundeti penal.
vroiam impreuna cu un prieten sa facem un videoclip intitulat cu " Ce sa nu faci in viata ?

Nu era necesar zic eu sa mai furi o data.. era suficient sa iti arati cazierul sau urmarea primului furt ( rezolutia procurorului)/
Mai exista varianta sa vorbiti cu cei de la paza inainte sa ii fi anuntat si apoi sa fi luat.
E furt, ca sa mai..
Ce urmare a avut furtul telefonului, s-a terminat cu nup sau ati ajuns la o condamnare fie si cu suspendare ?
Pedeapsa a fost prin suspendare , dar daca eu nu am trecut cu sticla de casele de marcat , nu inteleg de ce as fi condamnat , adica eu stateam la coada.. e ca si cum m-as plimba cu o sticla prin magazin , ce e rau in asta?
V-am spus ca este vorba de tentativa, care se pedepseste, iar in cazul prezentat de dvs daca fapta este savarsita in termenul de incercare si ajungeti sa fiti condamnat, primiti cu executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de furt Cristian5163 Cristian5163 Vreau ajutor! Am fost prins in mall incercand sa iau doua hanorace dintr.un magazin de haine. Fapta s.a intamplat in felul urmator: intru in magazin, aleg 3 ... (vezi toată discuția)
Consumarea produselor în supermarket înainte să fie achitate poate fi considerată furt? am fost amenințat cu poliția din acest motiv, deși am pus produsul înapoi coș după ce l-am desfăcut Valentim.77 Valentim.77 Bună ziua. Zilele trecute am fost pus intr-o situatie putin jenanta. Eram cu sotia si cu copilul la cumparaturi, celui mic i sa facut sete asa ca am deschis o ... (vezi toată discuția)
Furt supermarket savinescu123 savinescu123 Buna ziua, pe data de 30 dec. 2018 fiind in stare de ebrietate am intrat in magazinul kaufland de unde am luat 2 sticle de vin cugandul sa continui spritul. In ... (vezi toată discuția)