avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nelamurire SRL-D achizitii!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nelamurire SRL-D achizitii!

Ghidul solicitantului pentru SRL-d zice asa:
Pentru a fi incluse în investiţia eligibilă, activele corporale şi necorporale trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) să rămână în proprietatea microîntreprinderii S.R.L.-D. care a beneficiat de ajutor de stat cel puţin 3 ani;
b) să fie considerate active amortizabile;
c) să fie achiziţionate în condiţii de piaţă, respectiv să fie întocmit un dosar de achiziţie care să cuprindă cereri de ofertă(minimum trei), ofertele primite; acestea trebuie să cuprindă: datele de identificare, semnătura şi ştampila ofertantului, un proces verbal semnat de reprezentantul legal al microîntreprinderii S.R.L.-D. prin care să fie justificată alegerea ofertei celei mai convenabile, contractul/contractele cu furnizorul/furnizorii, cu excepţia activelor corporale de la pct. 4.2., subpct. 1, lit. a) şi lit. c) pentru care se va prezenta un raport de evaluare a unui expert evaluator ANEVAR;


Cele 3 oferte pentru fiecare bun cumparat trebuie sa le trec in planul de afaceri sau trebuie sa le am doar atunci cand solicit plata de la banca?
Voi avea urmatoarele achizitii: un autoturism, 3 calculatoare si chiria pt un spatiu pe 12 luni.
La calculatoare e usor sa solicit facturi proforme, nu inteleg cum o sa procedez la chiria pt birou.
in planul de afacere se trec ofertele de pret doar daca le aveti...nu e obligatoriu; iar banca solicita doar factura ...nu zice nimic de oferte de pret
Trebuie sa am 2 angajati obligatoriu pt. SRL-D in condtiile in care nu beneficiez de art.5 lit.a sau b sau c.
citez din OUG 6/2011: " b) sa angajeze cu contract de munca pe durata nedeterminata si sa mentina in activitate cel putin 2 salariati de la momentul obtinerii facilitatilor prevazute la art. 5 lit. a) si/sau
b) si/sau c) pana la pierderea calitatii de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant;"

atasez art 5; lit a,b,c: Art. 5
Microintreprinderea apartinand intreprinzatorului debutant beneficiaza de urmatoarele facilitati:
a) acordarea de catre A.I.P.P.I.M.M. a unei alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro sau echivalentul in lei, din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinantare. Alocatiile financiare nerambursabile se acorda in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri;
b) garantii acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii — S.A
I.F.N. (F.N.G.C.I.M.M.) pentru creditele contractate de beneficiari in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de A.I.P.P.I.M.M., cu respectarea conditiilor prevazute in normele si procedurile interne ale institutiilor de credit si ale F.N.G.C.I.M.M., pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro sau echivalentul in lei;
c) scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Aceasta perioada constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza castigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plateste contributia individuala de asigurari sociale.
Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior;
de litera a) si b) din art.5 nu beneficiez ca nu optez; iar de litera c) beneficiez daca am angajati deci beneficiez daca vreau.

Tin sa precizez ca la inceputul orcarei firme este mai greu si procesul de angajare depinde de viteza de dezvoltare a societati. Deci cum pot eu sa angajez daca nu am inceput inca activitatea? Mai greu la inceput. Dar sa ma oblige la plata contributiilor pt. 2 angajati la o firma fara activitate in primele luni....... un dezavantaj.

Litera c) din art5. este discutabila dupa parerea mea. Am aceasta facilitate daca eu optez pt ea prin angajarea unei persoane.

Multumesc de timpul acordat si analiza situatiei prezentate.
daca nu exista nici un plat de afaceri, deocamdata, firma poate sa functioneze ca un srl normal?si care ar fii dezavantjele SRL-ID?
daca nu depuneti nici un plan de afaceri, firma poate sa functioneze ca un srl normal, dar nu poate beneficia de nici unul din avantaje, si, mai mult, ii revin obligatii suplimentare, de genul obligativitatii reinvestirii anuale a profitului in procent de minim 50% in fiecare din primii 3 ani.
si nici nu o sa beneficiez de plata contributiei sociale de catre angajator?
si profit deocamdata e tot pe zero, adica din tot ce am incasat platesc cele 3 salari si restul cheltuielilor.dar parca reinvestirea profitului este obligatorie de 20 %. Se constituie anual din profitul brut al entitati in cota de 5% pana cand rezerva legala atinge 20%din capitalul social . Stiu ca daca nu contitui aceasta rezerva e caz penal,dar vad ca SRL-ID e total alceva decat un SRL normal

Alte discuții în legătură

Ce obligatii am ca srl (taxe, impozite, contabilitate etc...)? i-dorin i-dorin Buna ziua tuturor, O sa incep prin a ma prezenta. Ma numesc Dorin, am 21 de ani, student deocamdata si doresc sa imi infiintez urmatoarele saptamani o ... (vezi toată discuția)
Numar angajati. angajare full-part time handru handru Pentru o firma SRL cati angajati minim e nevoie sau daca pot angaja si partime fara sa angajez fulltime? Se stie ca la SRL-D este obligatoriu minim 2 angajati ... (vezi toată discuția)
Srl-d- incepere cim salariati IRR IRR Este vreo problema daca pentru un SRL-D angajez cele doua persoane la 29 de zile de la infiintare si nu imediat dupa ce a fost infiintata firma? (vezi toată discuția)