avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere de activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere de activitate

Buna ziua,
Am o prietena care lucreaza in invatamant, nivelul liceal si se confrunta cu urmatoarea situatie. Are dubla specializare, chimie si fizica si este titulara pe disciplina chimie. Pana anul scolar precedent era titulara pe o catedra de chimie, dar in doua scoli: oras (liceu) + o scoala mica, in primul sat de langa oras. Insa, de cand a intrat in invatamant a predat doar in liceul din oras, chimie, nefiind probleme cu catedra.
Anul trecut, insa, i s-a adus la cunostinta desfiintarea scolii de la sat si , deoarece numarul de ore de chimie la liceu era insuficient, i s-a dat completare fizica.
In liceul cu pricina sunt 2 titulari pe chimie, iar orele de chimie (conform noii incadrari) acopera 1 catedra si vreo 4 ore. I s-a propus reducere de activitate pe chimie.
Intrebarea mea este daca are acelaesi drepturi in scoala ca si celalalt titular, tinand cont de faptul ca, la un moment dat, avea si ore la scola din satul vecin? Pe decizia de titularizare nu specifica ca este titular cu jumatate de norma in liceul nostru, specilfica doar faptul ca este titular pe chimie la cele doua scoli. Nu ar trebui organizat un concurs de dosare in scoala si sa primeasca reducere de activitate persoana cu punctajul mai mic?

Alte discuții în legătură

Restructurare invatamant -titulari ContSters314005 ContSters314005 Intr-o scoala este vizata pentru restrangere catedra de fizica. Sunt doua cadre didactice, unul avand incadrare ca titular pe catedra de fizica (fiind ... (vezi toată discuția)
Titularizare educatoare conf art 253 ne_interesant ne_interesant Sunt educatoare suplinitoare de 2 ani intr-o unitate de invatamant din mediul rural( 4 educatoare in total celelalte 3 sunt titulare), in 2010 am dat examen de ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie de detaºare în interesul învãþãmântului dcaliman dcaliman Sunt titular în învăţământ la o şcoala aflata la 20 km de domiciliu, la şcoala din loc. de domiciliu sunt clase simultane, şi pe catedra in ... (vezi toată discuția)