avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Tot ce e romanesc nu piere -Pledoarie pentru ROMANIA
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Tot ce e romanesc nu piere -Pledoarie pentru ROMANIA

Un subiect tabuu de actualitate.
Imnul Romaniei Originalul

[ link extern ]

Va invit la o dezbatere publica cu privire la optimismul dv.de Roman adevarat .
Va invit ,pentru inceput sa vizionati si sa ascultati cu atentie video de mai jos-atentie in special la versuri.



Jean Moscopol - "În ţara-n care m-am nascut"

[ link extern ]


Tot ce e romanesc nu piere -Jean Moscopol -


[ link extern ]

ROMANIA........"NU UITA CA ESTI ROMAN" !!!!

[ link extern ]

Imnul eroilor pentru ca,EI s-au jertfit pentru tara .

[ link extern ]


ROMANIA ....TREZESTE-TE

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 14:05, 23 Februarie 2012
trope_doi a scris:

Cititnd azi titlul topicului mi-a venit in minte o vorba: ”iarba rea nu piere”

Lasand gluma... Nu tac, dar nici nu strig... Incerc sa fac. Si constat - fara mirare - ca nu prea ai cu cine sa rezolvi ceva... Pe cine sa ”trezesti”? Pe acela care-si doreste sa ii fie respectate unele drepturi, ca exemplu, dar iti spune: ”nu pot sa alea-alea pentru ca am familie de intretinut”?


Cum sa schimbi mentalitatea celor care se gandesc numai la ”capatuire”?
Pana si relatiile amoroase par a fi ”de ajutor reciproc”...
Politaiul care patruleaza prin piata ”se ia” cu femeia de la taraba - el inchide ochii la una alta, ea ii ofera ceva bani in plus si o locuinta fara chirie.
Sa-i trezim pe aceia care nu au dupa ce bea apa dar aduc pe lume copii ca pe niste papusi in fabrica de jucarii numai pentru a avea... alocatia acestor copii?!
De-ar fi decenta suma as mai zice, dar nu e!!!

Adevarat: ce e romanesc nu piere: cu bune dar - mai ales! - cu rele.

Retorica: cum impiedic guvernantii sa mai imprumute bani? Pot striga, pot tacea si tot aia e!

Cand te implici social mai intalnesti si cate un zevzec care face misto de tine si te aplauda ca ai timp pentru asa ceva... Romanul tot roman... :D



De obicei,polemica unor subiecte poate sa creeze si o idee pentru viitor-daca nu si o trezire la realitate!-

Tot ceea ce am indurat dupa asa-zisa Revolutie din 1989,a fost pentru ca ,
1,)-AM TACUT SI AM INDURAT !
2)--AM ADMIS SA NE FIE CALCATA DEMNITATEA SI ONOAREA IN PICIOARE DE CATRE CEI MAI MARI NENOROCITI AI NEAMULUI ROMANESC
3)-AM CREZUT(unii dintre noi) PE TOTI MIZERABILII IN CAMPANIA ELECTORALA
4)_NE-AM LASAT MANIPULATI DE ACEI CARE S-AU ORGANIZAT IN GRUPURI DE INTERESE SUB DIFERITE CULORI POLITICE FARA CA SA ANALIZAM SI CINE SUNT ACESTIA.
5)- s.a.m.d pana la 1001 de motive care sunt plauzibile si reale .

Acest an,este decisiv pentru inca 4 / 5 ani de suferinta ori va fi schimbarea mult asteptata !

Acum,cand ,populatia Romaniei se confrunta cu toate necazurile si ofurile posibile,tinta escrocilor este aproape atinsa in dorinta de a obtine din nou fraudarea voturilor la alegeri.

Cinstea si dreptatea,inca nu exista cu adevarat,decat in mici cercuri care nu prea au puterea de a convinge pe cel necajit si umilit de soarta.

Daca iesi in strada sa strigi,of-ul si obida Ta,esti luat cu Duba si condus democratic la sediul Politiei ca sa te intimideze nitel cu o amenda ori cu un dosar penal (ca ala civil e prea putin)

Daca scrii ceva pe net,fie ti se sterge mesajul public,fie este ignorat cu intentie,pentru ca,exista cenzura in democratie (asa spune Regulamentele instituite de patronatele unor site-uri care se cred ca fac legea si online)

Daca te inscrii pe un site si indraznesti sa nu te supui vointei despotice de a face ce vor asociatii si toti moderatorii,fie esti BANAT,fie esti BLAMAT PUBLIC DE MODERATORI SI ADMINISTRATORI ,fie esti MARGINALIZAT ori IGNORAT....samd
Deci,ti se pune pumnul in gura si online (desi vorbesti/scrii in termenii cei mai civilizati)

In conditiile descrise succint ,mai sus,cred ca ,unica sansa de a scapa definitiv de acei care se cred superiori natiei romane ,este sa le intoarcem celalalt obraz si sa-i ignoram la alegeri,pe strada,in societate,pentru ca,exista si varianta -Buturuga mica rastoarna Carul Mare- si...Doamne fereste de consecintele care vor veni negresit!

Doar unitatea celor care au suferit din 1990 pana in prezent,este o adevarata munitie pentru acei netrebnici care au adus suferinta si moarte in societatea romaneasca .

Am vazut protestatari care strigau -Jos Basescu! sau -Jos -Boc...!-de parca numai acestia ar fi distrus societatea romaneasca ....!!!!!

Oare de ce nu se scandeaza in pietele romanesti si,
-Jos BIROCRATIA !
-Jos CORUPTIA !
-Jos MAFIA !
-ADIO SARACIE SI EXPLOATARE !
-VREM EGALITATE IN DREPTURI !
-VREM PAMANT CA SA-L MUNCIM ,CA SA TRAIM !.....(nu sa ramana parloaga ori sursa pentru afacerile strainilor)
-Vrem sa construiti inapoi tot ceea ce a-ti distrus ori a-ti vandut !!!!
- s.a.m.d

Adevarul este ca,uneori nici nu se mai stie ce vor romanii cu adevarat.

Sa fim obiectivi si sa luam fiecare detaliu in considerare pentru a avea capacitatea sa discernem corespunzator la votarea din iunie 2012.

Daca vom alege pleava din nou,s-a dus naibii orice speranta de a ne reveni si unica solutie va fi un razboi civil care va aduce din nou varsarea de sange,atat de nedorita de noi.

Mafia nu poate fi doborata decat prin folosirea armelor,asa ca,ar fi indicat sa fie si la noi o Revolutie de catifea si acei care s-au imbogatit fraudulos si se sparg in figuri de atata avere ilicita sa se retraga inainte de a fi pusi la zidul societatii civile care a suferit !

Ioane,loveste tu primul in nemernicii care ne-au furat dreptul la viata in aceasta democratie dictatoriala !
Pentru ca este un an electoral,doresc sa va ofer o prezentare a Celor zece manipulări generale pe care se bazează democraţia occidentală şi pe care UE le numeşte strategii ale diversiunii.-pentru ca se potriveste perfect cu strategia ACTUALEI GUVERNARI si a acolitilor sai .
Ele sunt concepute pentru a dezorienta şi a deturna atenţia populatiei de la manevrele claselor politice şi financiare dar sunt, de fapt, diversiuni cu aplicaţie mondială.

Procedura de bază este preluată de la prestidigitatori, care îşi pun în practică numerele de iluzionism canalizând atenţia publicului în direcţii false.

Iată cele zece reţete:

1. Să distragi permanent aten­ţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte mi­no­re, dar cu mare impact emo­ţio­nal. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate.
2. Să creezi probleme grave, care angajează masiv opinia pu­blică şi tot tu să vii cu soluţii. Un exemplu: să favorizezi violenţa urbană şi apoi să vii tot tu cu gu­ver­narea providenţială care sal­vea­ză naţiunea în temeiul legilor re­presive cerute de popor, cu pre­ţul limitării libertăţilor democratice.

3. Să aplici toate mă­su­rile dure treptat. Ceea ce ar duce la miş­cări populare, dacă se aplică într-un singur pachet, devine dintr-odată suportabil dacă e livrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

4. Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

5. Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire care nu face legătura dintre cauze şi efecte.

6. Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manevrat.

7. Să ţii poporul în ignoranţă şi în satisfacţii ieftine, dar multe. Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ide­al de a tâmpi lumea şi a o controla.

8. Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc pu­bli­­cul şi îl ţin legat de emisiuni şi se­ria­le vulgare, ce trag inteligenţa în jos.

9. Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin turmă şi sunt uşor de controlat.

10. Să apelezi la toate cuceri­rile ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.


In speranta ca se subantelege si se poate face asemanarea cu episoade identice in sfera luptelor politicienilor ahtiati dupa fotoliile parlamentare,guvernamentale si presidentiale,las la aprecierea fiecarui cititor sa cantareasca fiecare centima de adevar al strategiilor ce le ofera specialistii ce se considera deja viitorii conducatori ai Romaniei !

Deci,bine de stiut si o mare atentie la pasul votului liber exprimat in acest an -2012.
Opinia mea este urmatoarea(pe scurt): atat timp cat mentalul colectiv 'creeaza monstri' in continuare, va mai dura pana la o schimbare majora pozitiva. Principalul aspect care trebuie luat in considerare este chiar prostia crasa de care dau dovada majoritatea cetatenilor tarii. Din pacate comunismul 'a stricat' cateva generatii, noi fiind in continuare condusi si manipulati de comunisti (fosti). Pana vor ajunge oameni 'puri' ca si mental politic vor trece decenii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O radiografie a zilelor noastre POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Scrisoarea adresată inainte de moarte poporului român de arhimandritul Iustin Parvu Popor român ! Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să ... (vezi toată discuția)
Scrisoare catre romania - arhimandrit iustin parvu Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum,să îţi aminteşti cine ai fost,cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi!Eşti singurul popor ... (vezi toată discuția)
Rostul POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Bradut Florescu, unul din \"vechii\" publicitatii romanesti, si-a incheiat contractul cu Realitatea Catavencu, unde coordona strategia de comunicare a ... (vezi toată discuția)