avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA AFERENT PENALITATILOR PERCEPUTE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA AFERENT PENALITATILOR PERCEPUTE

Am emis facturi de penalitati pentru neplata in termen a obligatiilor clientilor, conform contract, fara TVA. Am evidentiat in Jurnalul de vanzari TVA aceste facturi la col.operatiuni scutite fara drept de deducere, la fel si in decontul de TVA.
Can am avut control pe linie de TVA mi s-a spus ca nu trebuia sa evidentiez aceste facturi in Jurnalul de vanzari TVA motivand ca penalitatile nu se includ in baza de impozitare, asa cum este specificat in Codul Fiscal.
Nu este obligatoriu ca toate facturile emise sa aparat in Jurnalul de vanzari TVA?

Alte discuții în legătură

Mod completare "jurnal de vanzari" - tva cristian_conea cristian_conea Am gasit formularul \"Jurnal de vanzari\" la adresa: http://www.contacafe.ro/top... Am 2 intrebari: 1. unde inregistrez o factura emisa in momentul ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 misaaa misaaa am nevoie de o lamurire si anume: - sunt P.F.A. la norma de venit, neplatitor de TVA in Romania(am cod fiscal fara RO) - inregistrat in R.O.I., inregistrat ... (vezi toată discuția)
Jurnal cumparari /vanzari pfa neplatitor tva earlysunset earlysunset Buna ziua! In cazul unui PFA neinregistrat in scopuri de TVA, impozitat in sistem real, am gasit un model de Jurnal pentru Cumparari cu urmatoarele coloane: ... (vezi toată discuția)