avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Jurnal cumparari /vanzari PFA neplatitor TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Jurnal cumparari /vanzari PFA neplatitor TVA

Buna ziua!
In cazul unui PFA neinregistrat in scopuri de TVA, impozitat in sistem real, am gasit un model de Jurnal pentru Cumparari cu urmatoarele coloane: 0.nr.crt, 1.data/2.nr. documentului, 3.denumirea/4.codul de inregistrare fiscala prestator/furnizor, 5.total document(inclusiv TVA),6. cumparari scutite de TVA, cumparari cu TVA 24%(7.baza de impozitare/8.valoarea TVA), cumparari cu TVA 9%(9.baza de impozitare/10.valoarea TVA), cumparari cu TVA neexigibila(11.baza de impozitare/12.valoarea TVA). Am gasit si alte modele, cu mai multe coloane (de ex. achizitii intracomunitare). Mentionez ca voi achizitiona/vinde doar din/in Romania.
- Este bun modelul de Jurnal gasit de mine, cel cu mai putine coloane?
- Daca achizitionez bunuri de la persoane neinregistrate in scopuri de TVA, in ce coloana trec suma?In col.6 "Cumparari scutite de TVA" sau in col.5 "Total document(inclusiv TVA)", unde baza de impozitare va fi totalul si TVA 0?
- Jurnalul de vanzari: 0.Nr.crt.,1.data/2.nr.documentului, 3.denumirea/4.CIF al beneficiarului, 5.total document(inclusiv TVA), 6.scutite cu drept de deducere, 7-8 strainatate, 9.scutite fara drept de deducere, operatiuni taxabile TVA 24%(10.baza de impozitare/11.valoarea TVA), operatiuni taxabile TVA 9%(12.baza de impozitare/13.valoarea TVA).
- Daca sunt neplatitor TVA, in ce coloana voi inregistra totalul facturii? In col5."Total document(inclusiv TVA)" si apoi baza de impozitare: suma totala si TVA 0 sau in coloana 9."Scutite fara drept de deducere"?
- Cum imi dau seama daca o persoana este sau nu inregistrata in scopuri de TVA? In functie de acel "RO" din CUI?
- Daca vand unei persoane fizice, pe baza de factura, trebuie sa trec neaparat CNP-ul acesteia?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 12:15, 2 Octombrie 2014
Poate gasiti un model fara TVA. Dvs nu evidentiati TVA ul deloc.
- Este bun modelul de Jurnal gasit de mine, cel cu mai putine coloane?
Da.
- Daca achizitionez bunuri de la persoane neinregistrate in scopuri de TVA, in ce coloana trec suma?In col.6 "Cumparari scutite de TVA" sau in col.5 "Total document(inclusiv TVA)", unde baza de impozitare va fi totalul si TVA 0?
Nu evidentiati TVA ul dvs.

- Jurnalul de vanzari: 0.Nr.crt.,1.data/2.nr.documentului, 3.denumirea/4.CIF al beneficiarului, 5.total document(inclusiv TVA), 6.scutite cu drept de deducere, 7-8 strainatate, 9.scutite fara drept de deducere, operatiuni taxabile TVA 24%(10.baza de impozitare/11.valoarea TVA), operatiuni taxabile TVA 9%(12.baza de impozitare/13.valoarea TVA).
Scoteti cele cu tva. Nu exista la dvs.

- Daca sunt neplatitor TVA, in ce coloana voi inregistra totalul facturii? In col5."Total document(inclusiv TVA)" si apoi baza de impozitare: suma totala si TVA 0 sau in coloana 9."Scutite fara drept de deducere"?
Daca il pastrati pe cel de sus, la total suma. TVA 0. Dar poate scoateti rubricele cu tva...

- Cum imi dau seama daca o persoana este sau nu inregistrata in scopuri de TVA? In functie de acel "RO" din CUI?
Da. Se poate verifica si on line pe anaf: [ link extern ] /

- Daca vand unei persoane fizice, pe baza de factura, trebuie sa trec neaparat CNP-ul acesteia?
Da trebuie sa identificati persoana respectiva intr-un fel...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratie 392b valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Cum se completeaza punctul V \\"achizitii de la\\" din declaratia 392B pentru PFA neplatitor de TVA ? De exemplu in jurnalul de cumparari totalul ... (vezi toată discuția)
Mod completare d 392b - firma cu cod de tva anulat din oficiu Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna ziua, Sper sa nu fie o intrebare stupida dar nu stiu cum sa completez declaratia 392 B in sectiunea de achizitii pentru firma neplatitoare de TVA ... (vezi toată discuția)
Declaratie 392 DANA LAURA DANA LAURA Buna, nu stiu cum trebuie sa completez decl.392 la o firma care in tot anul 2009 a emis o singura factura care contine avans cf. contract, inreg. in ... (vezi toată discuția)