avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Mod completare D 392B - firma cu cod de TVA anulat din ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Mod completare D 392B - firma cu cod de TVA anulat din oficiu

Buna ziua,

Sper sa nu fie o intrebare stupida dar nu stiu cum sa completez declaratia 392 B in sectiunea de achizitii pentru firma neplatitoare de TVA deoarece are codul anulat.
Practic firma aceasata nu are dreptul sa deduca TVA pentru bunurile/serviciile achizitionate si prin urmare intreaga valoare a facturii trebuia trecuta pe servicii/bunuri. Eu acum in 392 in col valoare trec valoare totala (pret + tva) sau trebuie trecut Tva-ul separat atatat timp cat furnizorii si-au dedus acel TVA. Gandesc corect asa?

Multumesc frumos pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:50, 3 Februarie 2015
In ordin 93/2014 se mentioneaza asa:

Secţiunea "Achiziţii de la:"

Operaţiunile care fac obiectul acestei notificări sunt achiziţiile efectuate din ţară.
Rândul 1 - Coloana "Valoare" se completează cu baza de impozitare înscrisă în "Jurnalul pentru cumpărări", pentru achiziţii efectuate de la persoane înregistrate în scopuri de TVA.
Rândul 1 - Coloana "TVA" se completează cu valoarea TVA înscrisă în "Jurnalul pentru cumpărări", pentru achiziţiile efectuate de la persoane înregistrate în scopuri de TVA.
Rândul 2 - Coloana "Valoare" se completează baza de impozitare înscrisă în "Jurnalul pentru cumpărări", pentru achiziţii efectuate de la persoane neînregistrate în scopuri de TVA.
Rândul 2 - Coloana "TVA" nu se completează.

Deci mentionati baza separat si tva separat.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b- nelamuriri Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am o ii si am cumparat un aparat de 5000 lei fara TVA. In declaratia 392B cuprind si TVA -ul aferent sumei ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392b pentru pfa cornelia radoi cornelia radoi buna ziua! sotul meu este pfa in sistem real,am depus declaratia 220 pe anul 2011 si tocmai ce am aflat despre declaratia 392B(e neinregistrat in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 392b valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua, Cum se completeaza punctul V \\"achizitii de la\\" din declaratia 392B pentru PFA neplatitor de TVA ? De exemplu in jurnalul de cumparari totalul ... (vezi toată discuția)