avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere minor, cadru militar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere minor, cadru militar

Pentru stabilirea cuantumului pensiei de intretinere datorate de catre tata minorului se au in vedere diverse sume de bani ce constituie venitul sau net.
Avand in vedere ca parintele este cadru militar, iar adeverinta depusa la instanta priveste numai salariul net, ar putea fi vorba si de alte drepturi banesti de care acesta beneficiaza ce exced notiunii de salariu? Ma refer nu la chiria primita, ci la premii, indemnizatii, sporuri?
Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: Andreea Istrate , Avocat 23:28, 11 Martie 2011
se iau in calcul veniturile permanete , prin urmare se includ si sporurile permanente. Contestati adeverinta si solicitati sa faca adresa instanta la Unitatea Militara
Intrebarea mea este daca salariul net include si sporurile permanente sau nu.
Am gasit raspunsul in coduol muncii :)
In principiu da...spun in principiu deoarece militarii au multe reglementari salariale ce nu sunt publice....:D
Nu se aplica codul Muncii la militari

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara la cadre militare lucasica lucasica Imi puteti spune cum se calculeazapensia alimentara la un cadru militar? Mai exact la un subofitei MAI. Si daca se pune in calcul si norma de hrana, care este ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din norma de hrana la mapn dorat dorat Compartimentul finaciar al unitatii a efectuat retinerea,incepand cu drepturile salariale ale luni aprilie 2014 platite in luna mai 2014 , in cuantum de 1/4 ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara calculata cu tot cu sporuri Tommy D Tommy D Bună ziua, Am o întrebare care nu-mi dă pace de ceva vreme. Am divorțat in 2009 și de atunci plătesc o pensie alimentară raportată la venitul ... (vezi toată discuția)