avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie alimentara la cadre militare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie alimentara la cadre militare

Imi puteti spune cum se calculeazapensia alimentara la un cadru militar? Mai exact la un subofitei MAI. Si daca se pune in calcul si norma de hrana, care este un venit.Se poate si cadrul legal, va rog! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 23:15, 22 Noiembrie 2011
Vanitul unui angajat MAI il reprezinta salariul.
Conf. art. 55 alin. 4 lit. b) din OUG nr. 138 / 2005 de modificare si completare a Legii nr. 571 / 2003 cu modificarile aduse de Legea 118 / 2010, drepturile de hrana acordate de angajatori angajatilor, in conformitate cu legislatia in vigoare, nu sunt incluse in categoria veniturilor salariale.
Potrivit art. 409 alin.7 Cod procedura civila ‚, alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmtrite pentru nici un fel de datorii”.
Norma de hrana are caracterul unei indemnizatii cu destinatie speciala, de aceea nu poate fi retinuta in baza de calcul a pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
m_ella2005, utilizator
Puteti obtine includerea normei de hrana in veniturile luate in calcul la stabilirea pensiei de intretinere. Nu exista practica unitara,pt ca nicaieri nu scrie negru pe alb, lasand loc de interpretare, insa s-a mai castigat in astfel de cazuri.
Eu am gasit vreo doua cazuri..
Tribunalul Dolj 2009
[ link extern ]
Judecatoria Drobeta Turnu Severin ; sentinta atacata si cu apel si cu recurs dar degeaba, atat Tribunalul Mehedinti cat si Curtea de apel au decis ca norma sa fie inclusa.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
gi-jane2, moderator
Si atunci care ar mai fi rostul art. 55 alin. 4 lit. b) din OUG nr. 138 / 2005 de modificare si completare a Legii nr. 571 / 2003 cu modificarile aduse de Legea 118 / 2010, drepturile de hrana acordate de angajatori angajatilor, in conformitate cu legislatia in vigoare, nu sunt incluse in categoria veniturilor salariale?
Acest rationament se aplica numai la Cariova, nu si pe la celelalte instante. Dupa logica Craiovenilor, in curand si contravaloarea echipamentului de serviciu va intra in baza de calcul a pensiei de intretinere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
m_ella2005, utilizator
Sunt cadru militar si va pot spune ca am chiar un coleg care plateste pensie alimentara pentru doua fetite, luandu-se in calcul si norma de hrana. Instanta care a dat hotararea este din Bucuresti. Norma de hrana este trecuta acum si pe adeverintele de salariu necesare la banca pentru imprumuturi.
Nu are nici o relevanta faptul ca norma de hrana este trecuta pe adeverintele pentru banca. Banca este o institutie privata ce isi stabileste singura care sunt bunurile si veniturile luate in calcul la acordarea creditelor.

Alte discuții în legătură

Norma de hrana laur.dia laur.dia norma de hrana intra in cuantumul pensiei de intretinere? (vezi toată discuția)
Majorare pensie LuciaSterea LuciaSterea Buna ziua !Va rog sa-mi spuneti daca pensia de intretinere pt.copil se stabileste la un angajat MAI la total venit(inclusiv norma de hrana ) sau la salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere-norma de hrana marinmarin marinmarin sunt militar si beneficiez printre alte drepturi, de norma de hrana gratuit comform legii,am introdus actiune de divort si instanta de fond a considerat ca ... (vezi toată discuția)