avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... norma de hrana
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

norma de hrana

norma de hrana intra in cuantumul pensiei de intretinere?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 15:49, 25 Iunie 2011
Norma de hrană intră în calcul la stabilirea pensiei de întreţinere în virtutea dispoziţiilor art. 409 lit. a cod pr. civ., fiind inclusă în categoria de salarii şi alte venituri periodice realizate din muncă, destinate asigurării mijloacelor de întreţinere a debitorului obligaţiei de întreţinere
Norma de hrana nu poate fi inclusa in baza de calcul a pensiei de intretinere deoarece are caracterul unei indemnizatii cu destinatie speciala care:
- conf. art. 55 alin. 4 lit. b) din OUG nr. 138 / 2005 de modificare si completare a Legii nr. 571 / 2003 cu modificarile aduse de Legea 118 / 2010, drepturile de hrana acordate de angajatori angajaţilor, in conformitate cu legislaţia in vigoare, nu sunt incluse in categoria veniturilor salariale;
- conf. art. 409 alin.7 Cod procedura civila indemnizaţiile cu destinaţie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara la cadre militare lucasica lucasica Imi puteti spune cum se calculeazapensia alimentara la un cadru militar? Mai exact la un subofitei MAI. Si daca se pune in calcul si norma de hrana, care este ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie LuciaSterea LuciaSterea Buna ziua !Va rog sa-mi spuneti daca pensia de intretinere pt.copil se stabileste la un angajat MAI la total venit(inclusiv norma de hrana ) sau la salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere-norma de hrana marinmarin marinmarin sunt militar si beneficiez printre alte drepturi, de norma de hrana gratuit comform legii,am introdus actiune de divort si instanta de fond a considerat ca ... (vezi toată discuția)