avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere-norma de hrana
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere-norma de hrana

sunt militar si beneficiez printre alte drepturi, de norma de hrana gratuit comform legii,am introdus actiune de divort si instanta de fond a considerat ca pentru plata pensiei de intretinere nu se poate lua in calcul norma de hrana,reclamanta a facut apel si a obtinut 25% din N. de H. Voi face recurs insa cum as putea sa revin la hotararea instantei de fond?m am documentat in ce priveste Ordinul Ministrului de Interne 440/2003 care reglementeaza acest drept,insa mai nevoie de ce va idei. Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 15:06, 18 Noiembrie 2012
Conf. art. 55 alin. 4 lit. b) din OUG nr. 138 / 2005 de modificare si completare a Legii nr. 571 / 2003 cu modificarile aduse de Legea 118 / 2010, drepturile de hrana acordate de angajatori angajaţilor, in conformitate cu legislaţia in vigoare, nu sunt incluse in categoria veniturilor salariale.
Potrivit art. 409 alin.7 Cod procedura civila ‚, alocaţiile de stat si indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma de hrana laur.dia laur.dia norma de hrana intra in cuantumul pensiei de intretinere? (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara la cadre militare lucasica lucasica Imi puteti spune cum se calculeazapensia alimentara la un cadru militar? Mai exact la un subofitei MAI. Si daca se pune in calcul si norma de hrana, care este ... (vezi toată discuția)
Stabilirea pensiei de intretinere a minorului affahrer71 affahrer71 Buna ziua. A-si dori sa aflu care sunt veniturile care se iau in considerare la stabilire pensiei de intretinere. Lucrez ca sofer, salariul garantat este de ... (vezi toată discuția)