avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accidentat pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accidentat pe trecerea de pietoni

Am si eu o nelamurire.in ziua de 1 martie am lovit pe trecerea de pietoni 2 soti fara ai vedea ca nu am avut vizibilitate din cauza masinilor parcate dinaintea trecerii,aveam max 30 km/h.la momentul accidentului nu au avut nevoie de spitalizare.m`am interesat de ei iam dus la radiografii,el are o entorsa la picior si putin dislocat clavicula,nu i sau dat zile de spitalizare,eu intre timp iam ajutat cu bani cu medicamente iam dus unde au avut nevoie,si in ziua de 8 am fost chemata la politie sa mi se spuna ca mi sa depus plangere.pe data de 8 m`am intalnit cu respectivii sa cadem la o intelegere si mi sa spus ca femeia a fost internata in spital din cauza unor hematoame la ureche si i sa dat 5 zile de spitalizare,dupa cate vad eu ei vor sa ajunga mai departe in judecata sa ceara mai multi bani decat le`am putut eu oferi.la ce sa ma astept si ce e de facut in cazu acesta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:07, 8 Martie 2011
O prima intrebare este urmatoarea, victima si-a scos certificat medical de la IML? Daca da, cate zile de ingrijiri medicale sunt trecute, subliniez ingrijiri medicale, nu doar zile de spitalizare.
Daca este vorba de numai 5 zile de ingrijiri nu putem vorbi de vatamare corporala din culpa. Asadar daca a facut plangere penala cel mai probabil se va dispune neinceperea urmaririi penale deoarece nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii. In cazul in care lovirea sau actul de violenta savarsit din culpa a produs numai suferinte fizice sau o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale ce nu depasesc 10 zile , fapta dumneavoastra nu constituie infractiune.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
ContSters178374, utilizator
deocamdata nu si`a scos certificat medical sau cel putin asa stiu eu,ca vroiau sa ma duc eu cu ei la medicul legal sa le platesc tot si apoi sa ma trezesc si cu ei in instanta si am decis sa nu mai merg,dar daca ar avea certificat ce mi sar putea intampla?
Nu se intampla nimic dpdv penal daca ingrijirile medicale sunt sub 10 zile, deoarece nu avem nicio infractiune. Multi ar trebui sa renunte la visul de a se imbogati in instanta pt atata lucru, iar dumneavoastra nu sunteti nevoita sa le oferiti niciun ban pt a isi retrage plangerea daca este vorba de mai putin de 10 zile.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
ContSters178374, utilizator
Va multumesc foarte mult dar foarte multi au zis ca raman cu cazieru patat,si cred ca pe viitor o sa ma afecteze tinand cont ca inca sunt studenta
In momentul in care se dispune NUP nu se trece nimic in cazier la fel si in ipoteza unei amenzi administrative. Dupa cum am spus, nu ati savarsit nicio infractiune prin lipsa duratei ingrijirilor medicale.

Uitati si textul de lege:

Art 184 cod penal C.pen actualizat 2010
Vătămarea corporală din culpă


Fapta prevăzută la art. 180 alin. 2 şi 2ind1, care a pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum şi cea prevăzută la art. 181, săvârşite din culpă, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Dacă fapta a avut vreuna din urmările prevăzute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Când săvârşirea faptei prevăzute în alin. 1 este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru îndeplinirea unei anume activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Fapta prevăzută în alin. 2 dacă este urmarea nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere arătate în alineatul precedent se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Dacă faptele prevăzute la alin. 3 şi 4 sunt săvârşite de către o persoană care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la unu la 3 ani, în cazul alin. 3, şi închisoarea de la unu la 5 ani, în cazul alin. 4.

Pentru faptele prevăzute în alin. 1 şi 3, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)
Mai putin de 10 zile ingrijiri medicale si plangere mili999 mili999 Acum 2 sapt am lovit un biciclist. Deocamdata astept sa vina certificatul medico-legal. Banuiesc ca acolo o sa scrie de cate zile de ingrijiri medicale a avut ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa se aplica daca am 49 de zile de spitalizare? stefanstanciu stefanstanciu am certificat medico-legal am 49 de zile de spitalizare in urma unui accident rutier ce pedeapsa se da la nr asta de zile vinovatului (vezi toată discuția)