avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore muncite pe saptamana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore muncite pe saptamana

spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; duminica = 7 ore. multumesc.
Cel mai recent răspuns: tulceanul , utilizator 20:27, 10 Mai 2011
48 de ore. Am calculat bine. ? :)
nu era o problema de aritmetica.astept sa-mi spuna cineva expert in dreptul muncii daca orele lucrate sambata si duminica se dubleaza.
In mod normal daca lucrati Sambata si Duminica atunci angajatorul este obligat sa va dea liber in sapamana urmatoare doua zile consecitive sau sa va plateasca un spor la salariu.
Orele lucrate nu se dubleaza, in orice zi a saptamanii ar fi lucrate.
In pontaj se trec orele efectiv lucrate.
Poate va referiti la faptul ca se platesc dublu orele lucrate in week end, adica ele sunt considerate ore suplimentare.
La intrebarea postata v-am raspuns ca atare,cu scuzele de rigoare.
Conform Codului Muncii,art 132,care se refera la repausul saptamanal:

(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.

(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

(4) In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.

(5) Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 120 alin. (2).


Sursa:www.codulmuncii.ro

Alte discuții în legătură

Ajutor si lamurire elaida elaida Buna ziua,lucrez la o firma privata si as avea o intrebare la care va rog sa-mi raspunde-ti. cum ar trebui sa fie pontate si platite zilele de weekend in care ... (vezi toată discuția)
Despre serviciul de noapte marcus68 marcus68 Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este ... (vezi toată discuția)
Repausul saptamanal patrascanu laura patrascanu laura In cazul in care se lucreaza in ture de 1zi/1zi (adica 12/36 ore), fara depasirea numarului de ore lunar, trebuie sa platesc ore suplimentare? in acest caz ... (vezi toată discuția)