avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rds nu vrea sa plateasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rds nu vrea sa plateasca

Am o anumita situatie cu o asa numita firma de telecomunicatii.
Am lucrat la ei sub contract de colaborare ca Junior Sales incepand din luna mai 2010.Mi s-a explicat ca banii (comisioanele) le voi primi dupa doua luni de la data prestarii serviciilor,adica ce castigam in luna mai aveam de primit in luna iulie,ceea ce nu s-a intamplat am primit in aug.In fine am tacut din gura,dar situatiile astea s-au tot repetat.
Ceea ce ma doare cel mai tare este ca eu am de primit niste bani de pe luna noiembrie iar noi acuma suntem in martie.
Eu din decembrie nu mai lucrez la ei,dar nu asta este cauza pt care nu mai primesc banii,fiind mai multi fosti colegi de ai mei in aceeasi situatie.De fiecare data cand cer niste explicatii sau efectiv cer banii pt care am muncit si ei imi sunt datori mi se da acelasi raspuns:Nu esti singurul in situatia asta,gandeste-te ca mai sunt si altii,imi pare rau nu te pot ajuta,in cel mai scurt timp vei primii banii.
Au trecut 4 luni si mie unu imi vine sa la dau foc la sediu.
Intrebarea mea este ce pot face in situatia asta,cui ma pot adresa?
ITM rezolva ceva,sau e doar praf in ochi?
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
RaduMarin, utilizator
Cel mai recent răspuns: RaduMarin , utilizator 10:25, 6 Mai 2011
Faceti o cerere in scris catre fostul angajator, solicitand astfel drepturile salariale de care ati fost lipsit. Apoi faceti o sesizare la Inspectia muncii, in care expuneti faptul ca nu vi s-au platit salariile pentru munca prestata.
Daca ati lucrat cu contract de colaborare , atunci acesta nu intra sub incidenta legislatiei muncii si , prin urmare, sesizarea la Inspectia Muncii nu are niciun efect in privinta neplatii banilor.
Singura posibilitate este o actiune in instanta.
Uoff...la OPC nu ai cum sa te duci ptr ca nu ai o copie dupa contracul de colaborare...si daca nu ma insel in acel contract e scris ca daca pleci renunti la tot...adica sa nu iti mai primesti banii...sau ceva de genu. Nu esti singuru care ai patit asta trebuia vorbit cu supervizorul tau pentru ca s-au facut niste liste cu restantierii din luna noiembrie...ce sa iti spun...sper sa iti iei banii...pentru ca nu e asa de usor sa muncesti la rds pe cum cred altii!!
Bafta!!!
Ba din contra am o copie a contractului de colaborare semnat cu ei,si am fost si la OPC,dar mi s-a zis ca nu e de competenta lor sa se ocupe de situatiile astea si m-au trimis la ITM...dar acolo cica tot nu e de competenta lor ca cica nu am avut contract de munca semnat cu RDS.
Deci dupa cum zicea cineva mai sus singura solutie e o actiune in instanta!
By the way...nici acuma nu am primit banii!
Intr-adevar, ITM-ul nu are competenta in verificarea contractelor de colaborare. Dvs trebuie sa introduceti o actiune civila in pretentii, caz in care veti plati si taxe judiciare de timbru.

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca fanex fanex Buna ziua, ma numesc Alin si am lucrat in perioada august 2010- mai 2011 ca agent junior sales RCS-RDS. Activitatea mea insemna incheierea de contracte ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera banii de la o firma de la care am plecat? vasilica2011 vasilica2011 buna ziua...am nevoie de un sfat...am lucrat la o firma 11 luni....5 luni cu, contract de colaborare...restul cu contract de munca....deoarece aveam contract ... (vezi toată discuția)
Comision platit unei persoane pentru un loc de munca Florin212 Florin212 Buna ziua! Problema mea este mai delicata,totul a inceput acum aproximativ 3 luni. cand cineva mi-a promis un loc de munca in Italia,cu contract de munca si ... (vezi toată discuția)