Buna ziua! Problema mea este mai delicata,totul a inceput acum aproximativ 3 luni. cand cineva mi-a promis un loc de munca in Italia,cu contract de munca si unele conditii care mi s-au parut avantajoase. Toate acestea in schimbul unui comision de 1500 de euro. Acesti bani i-am dat unei persoane,care cica urma sa ii imparta patroanei si inca unui tip. Pana la urma nu mi s-a facut niciun un fel de contract de munca. Mi sa propus s-a imi deschid partita IVA si asta doar acum recent dupa 2 luni de munca la negru. pe langa toate aceste probleme nici nu am fost platit pentru ce am muncit pana acuma si bineinteles nu imi convine situatia. As dori sa stiu daca exista vreo cale legala de a imi recupera banii de comision? Multumesc! Florin.#-o
Sesizati IJP compartimentul SIF (investig fraudelor) si ITM-ul. Este un caz de inselaciune.
ITM-ul va verifica daca persoana are vreo firma de plasare de forta de munca si va sesiza prin Inspectia Muncii Rom, Insp Muncii din Italia.
Munca la negru
mari82
Buna ziua,
unde pot face o sesizare unor persoane fizice care lucreaza in constructii ( finisaje, interioare, exterioare, etc) de mai mult timp fara sa aiba ... (vezi toată discuția)
Munca la negru
nikolos
se lucreaza normal 8 ore luni-vineri , simbata si duminica se lucreaza si se platese 40 ron pe zi lucrata . Daca intr-o luna sunt 6 simbete si duminici asta ... (vezi toată discuția)