avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la negru

se lucreaza normal 8 ore luni-vineri , simbata si duminica se lucreaza si se platese 40 ron pe zi lucrata . Daca intr-o luna sunt 6 simbete si duminici asta inseamna 6 ori 40 ron =240 ron din care 140 ron se transfoma in bonuri iar diferenta de 100 ron se plateste in mana pe tabel nominal,nu se include in salariu . Cei 140 ron transformati in bonuri ,este de fapt un tabel nominal la unul din magazinele patronului unde iti faci cumparaturi de 140 ron , specific : nu ni-se dau bonuri de masa in mana , se face un tabel nominal cu nume prenume si dupa ce-ti faci cumparaturi de acea valoare semnezi pe tabel si pleci , dar la lichidare iti opreste impozit de 30 ron pe ,,bonuri " adica pe valoarea de 140 ron . Ce demersuri putem face noi angajatii .La itm nu putem merge ca patronul are relatii si degeaba mergem .
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 11:45, 29 August 2013
Munca la negru=munca fara a avea un CIM.
Daca ati semnat CIM atunci nu munciti la negru. In schimb din ceea ce ati postat mai sus rezulta ca sunteti platit la negru. In aceasta situatie nu aveti ce cauta la ITM, ci la ANAF (finante) si la SIF (serv. de investig fraudelor-politie), intrucat vorbim aici de evaziune fiscala.
Mai mult pentru a putea plati la negru (bani+produse) trebuie sa vanda marfa fara acte, deci achizitioneaza marfa fara acte, si aici un intreg lant, care este de competenta noului Serviciu de Antifrauda Fiscala (fosta Garda financiara).
Acordarea de bunuri trebuie evidentiata in documente intrucat conf Cod fisc, constituie "avantaje de natura salariala".

La ITM puteti sa sesizati faptul ca nu vi se acorda zile libere compensatorii de repaus saptamanal, pt zilele de sambata si duminica lucrate si sporul la salariu (pe statul de plata) pentru week-endurile lucrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sambata lucratoare? tomas11 tomas11 Buna ziua , as doei si eu o lamurire cu un caz des intalnity in fenomenul muncii, la cam toti patronii. Ce pot sa-i spun unui patron care ameninta ca se scade ... (vezi toată discuția)
Lucru fara liber justmusy justmusy Sotia mea lucreaza la un supermarket unde se lucreaza si sambata si duminica cate 8 ore pe zi in 2 schimburi.Are doar 2 libere pe luna.Acum mai noi lucreaza ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate simbata si duminica oanastnc oanastnc Va supun pentru un raspuns concret su trimitere la articole din legislatie urmatoarea situatie: Un angajat lucreaza intr-o luna 184 de ore, in conditiile in ... (vezi toată discuția)