buna seara , ma numesc maria si va rog sa ma sfatuiti in-tro problema .Pentru ca sint intr-o situatie mai delic am apelat la o firma de plasare a fortei de munca in strainatatepentru un loc de munca in italia din ziar avea si o adresa de email am gasito pe net si am crezut ca e o firma serioasa
am trinis tot ce mia cerut comision de mediere 90 ronsi 150 e bani pt avion si ei miau trimis un contract da mediere si bilet de avion care costa 50e pina la roma si de la roma tre sa iau trenu la napoli
Dar asta nu mai conteaza
intrebarea este daca nu gasesc pe nimeni in italia si mne trezim sing pe acolo ce pot face ca nu am bani si pt intoarcere ce ma sfatuiti ?plecarea este pe 9 august astept un raspuns va multumesc anticipat
contract de mediere... intre dvs si ce firma?
aveti datele societatii, sa stiti pe cine actionati in judecata ?
in cazuri de astea, riscul e mare sa ramaneti pe strada. ar trebui sa aveti ceva bani in plus
Inainte de a fi facut acest lucru, trebuia sa va interesati daca firma este acreditata sa efectueze asa ceva ...
Activităţile de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate se realizează de către societăţi comerciale constituite în temeiul Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care au ca activitate principală "Selecţia şi plasarea forţei de muncă".
Condiţiile impuse de lege pentru desfăşurarea activităţii de mediere:
a) dispun de spaţiul şi de dotările necesare pentru buna desfăşurare a activităţii;
b) au încadrat în muncă personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă;
c) au organizată o bancă de date care să cuprindă ofertele şi solicitările de locuri de muncă în străinătate, informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a acestora şi la calificările şi aptitudinile solicitanţilor aflaţi în evidenţa lor;
d) au încheiat cu persoane juridice, persoane fizice şi organizaţii patronale din străinătate, după caz, contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă; e) sunt înregistraţi la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază îşi au sediul.“
Prin urmare, verificati daca aceasta firma este sau nu inregistrata la ITM.