avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea nr. 156/2000 privind protectia cetatenilor romani care lucreaza in strainatate , republicata 2009

Buna Ziua,

Am o firma PFA si am multe cunostinte in Italia ce cauta muncitorii in domeniu curatenie, constructorii etc.

Mi sa spus sa caut muncitorii romani si sa le fac legatura cu firme din italia. Pentru asta as putea incasa de la muncitor o suma moderata de bani.

Pentru intermedierea asta, am nevoie de o licenta asa cum scrie in Legea 156/2000 ?

Exista o suma limita ce o pot cere de la Muncitor ca Provision de intermediere?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ma-erich , utilizator 18:54, 22 Ianuarie 2017
1. Pentru a face asa ceva trebuie sa aveti :
- ca activitate principală "Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă" cod CAEN - 7810;

- sa îndepliniti conditiile prevazute la art.8 din lege. Astfel:
art.8
Agenţii de ocupare a forţei de muncă pot desfăşura activitatea de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate dacă îndeplinesc următoarele condiţii:

a) dispun de spaţiul şi de dotările necesare pentru buna desfăşurare a activităţii, aşa cum acestea vor fi precizate în metodologia de aplicare a prezentei legi;
b) au încadrat în muncă personal cu experienţă în domeniul forţei de muncă;
c) au organizat o bancă de date care să cuprindă ofertele şi solicitările de locuri de muncă în străinătate, informaţii referitoare la condiţiile de ocupare a acestora şi la calificările şi aptitudinile solicitanţilor aflaţi în evidenţa lor;
d) au încheiat cu persoane juridice, persoane fizice şi organizaţii patronale din străinătate, după caz, contracte care conţin oferte ferme de locuri de muncă;
e) sunt înregistraţi la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază îşi au sediul.

2. Pentru efectuarea activităţilor de mediere, agentii de ocupare a forţei de muncă în strainatate pot percepe un tarif de mediere care să acopere costurile acestora.
Va multumesc mult de tot mai ales ca astazi e duminica. Sanatate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermediere persoane pentru lucru in strainatate felicia_margareta felicia_margareta Buna seara, As dori sa cunosc ce documente sunt necesare pentru a dezvolta activitatea de intermediere persoane pntru lucru in strainatate ca cetatean cu ... (vezi toată discuția)
Codul caen 7810 ca activitate principala la intreprinderea individuala FlorinCarare FlorinCarare Am o intreprindere individuala cu obiect de activitate principala 7810 - \\"Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca\\". Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Intermediere muncitori pentru firme din strainatate Tuty1983 Tuty1983 Am o societate comerciala careia vreau sa-i schimb domeniul de activitate ( vreau sa gasesc muncitori pentru firme din strainatate ) si nu stiu ce ce ... (vezi toată discuția)