avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire

Buna ziua
In urma cu cateva zile am fost lovita de un vecin, care m-a impins in geamul de la usa blocului, provocandu-mi astfel cateva taieturi la mana.
As vrea sa stiu daca am sanse sa castig un eventual proces impotriva lui, in conditiile in care martorii pe care ii pot avea imi sunt ostili si nici macar nu au asistat la toata scena. Singurele persoane care au vazut totul sunt mama si sora mea, dar marturia lor poate fi de ajuns pentru a-l putea condamnda pe acest vecin?
Cred ca as avea nevoie de un avocat, dar nu stiu cam la ce suma s-ar putea ridica onorariul lui.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:56, 11 Iunie 2008
In primul rand trebuie sa va duceti la Medicina legala sa va scoateti un certificat m.l. cu privire la taieturi, in al doilea rand DA aveti castig de cauza dar trebuie sa depuneti o plangere la politie si sa indicati si martorii care au fost acolo chiar si pe cei care va sunt ostili.In al treilea rand raspunsul este relativ,eu va dau sanse de 75% dar trebuie sa faceti ceea ce v-am spus.In privinta avocatului eu va recomand sa va angajati unul pentru ca altfel stie sa puna problema si este un mare avantaj pt. dvs. Cu privire la onorarii sa stiti ca acestea difera de la un avocat la altul,cel mai bine e sa consultati mai multi ca sa va faceti o idee oricum sa stiti ca nu e o suma mare.
Buna ziua
Concret:- sanse foarte mici. Procedura este greoaie si costisitoare. Iti iei un certificat medico-legal cu zile de ingrijiri medicale, faci o plangere prealabila la politie, astepti rezolutia procurorului (care iti va fi 80% nefavorabila) si , daca totusi ii da macar o amenda, ii deschizi proces civil. Daca vrei sa fi asistata de un avocat in perioada cercetarilor iti cresc sansele de a fi demostrata vinovatia faptuitorului, daca nu, depinzi de profesionalismul si dispozitia politistului si a procurorului. In procesul civil, daca vrei sa ai o mica sansa, ai nevoie de avocat.
Onorariile sunt negociabile si depind de mai multi factori. Oricum, nu cred ca te va apara cineva sub 500 lei in faza de urmarire si 4-500 lei in procesul civil. Acesta fiind un minim rezonabil.
calculezi ce castigi si ce pierzi si iei decizia (inteleapta)
Multumesc
Am fost la Institutul de Medicina Legala, acum astept sa-mi elibereze certificatul.
Am depus si plangere la politie.
Multumesc foarte mult pentru sfaturi.
buna!nici nu stiu cum sa incep...o anumita ma ameninta in permanenta ca ma nenoroceste ca e in stare sa ajunga la omor...m-a lovit in urma cu cateva luni.nu am depus nicio plangere la politie,am evitat-o.ieri insa a aparut ca din senin cu 2 bolovani in mana si m-a lovit in picior dupa ce mi-a adresat cuvinte jignitoare si amenintari.cand s-a aplecat dupa alt bolovan,am scos sprayul cu defenol si i-am pulverizat un jet in fata dupa care am plecat.ea a amenintat ca merge la politie.eu acum nu stiu ce sa fac.daca ea a depus plangere impotriva mea,e posibil sa fie ea cea crae m-a atacat crezuta?am evitat mereu sa apelez la politie dar acum sincer imi este frica pt ca e o persoana foarte agresiva si o cred in stare de orice..m-a amenintat ca imi arunca acid sulfuric in fata si ca ajunge pana la omor.va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.multumesc anticipat
Nu inteleg de ce evitati sa apelati la politie.
Trebuia sa depuneti plangere de la prima agresiune. Daca ati fost lovita cu un bolovan in picior presupun ca exista urme.
Mergeti si scoateti certificat. Faceti plangere pentru amenintare.
Daca persoana respectiva vede ca dvs. nu o reclamati nicaieri o sa continue sa va faca zile fripte.

:offtopic: Daca mai postati o problema folositi un topic separat, nu intrati pe topicul altuia. Acum lasati asa.

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru loviri si amenintare cu moartea ContSters404664 ContSters404664 Buna seara. Acum cateva zile am fost agresata de niste oameni in fata unui supermarket pe motiv ca as fi injurat-o pe o fata de-a lor cu cateva zile in urma ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica Buibas l Buibas l Azi noapte tatal copolului meu a inceput din nou sa ma jigneasca ba chiar sa dea in mine de fata cu copilul....anul trecut am scos un certificat medico ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica BStefan BStefan Buna ziua. In urma unei discutii contradictorii in autobuz,sunt urmarit de 3 persoane (16-17 ani) in zona locuintei. Acestia asteapta sa fiu singur pentru a ma ... (vezi toată discuția)