avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

am 24 de ani,studenta medicina dentara,cu parinti despartiti,nu am mai primit pensie alimentara de la 18 ani de la tatal,care in prezent e pensionar,mai am dreptul la pensie alimentara?pot avea dreptul sa cer 'din urma' de cand nu am mai primit?ce ar trebui sa fac? cineva mi a spus ca as avea nevoie de cuponul lui de pensie pentru asta dar nu il pot obtine pt ca nu mi l da,si nu ma sustine in nici un fel.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:53, 8 Martie 2011
aveti dreptul la pensie pana cand absolviti facultatea.totul e sa fiti studenta la curs de zi.
depinde ce varsta aveati in momentul in care ati intrat la facultate.
totodata trebuia sa cereti inca de la intrarea in facultate cu adeverinta.
foarte greu ce vreti dvs.
sunt studenta la zi,medicina nu se face la distanta...cum ar trebui sa procedez?
ms!
Aveti deja o hotarare judecatoreasca prin care tatal a fost obligat sa va plateasca pensia de intretinere dupa varsta de 18 ani pentru ca va aflati in continuarea studiilor?
Daca nu o aveti o astfel de hotarare, este necesar sa promovati o actiune pe rolul instantei de stabilire pensie.
In cadrul actiunii va fi necesar sa probati ca va aflati in continuarea studiilor, respectiv va fi necesar sa depuneti o adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior ale carei cursuri le urmati.
Avand in vedere ca nu aveti un cupon de pensie al tatalui dvs., va trebui sa solicitati ca prin intermediul instantei sa se efectueze o adresa la Casa de pensii pentru a se comunica cuantumul pensiei acestuia.
Pensia de intretinere va fi stabilita in cuantum de 25% din pensia incasata de tatal dvs.,acest procent fiind valabil in cazul in care acesta nu mai are un alt copil in intretinere.
Pensia dvs. se va stabili de la data introducerii actiunii si nu retroactiv.



Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
instanta trebuia din oficiu sa infinteze poprirea asupra pensiei tatalui, casa de pensii urmand sa va vireze pensia intr-un cont sau prin posta .
Cereti infintarea popririi daca instanta nu a facut-o pana acum .

Alte discuții în legătură

Mai pot primi pensie alimentara daca am intrerupt un an studile? mario.m mario.m Pot sa mai primesc pensie alimentara daca am intrerupt un an studile(dintre clasa aXII-a si facultate)? Deci dupa terminarea clasei a 12(2009) nu m-am inscris ... (vezi toată discuția)
Student, cer sfat despre pensie alimentara ferdis ferdis Buna, sunt nou aici si recunosc ca am intrat doar pentru o problema. Sunt student, anul 2, si am o problema. Parintii mei sunt despartiti si tata mi-a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, se mai poate da in judecata dupa implinirea vârstei de 18 ? laurentiu1070 laurentiu1070 Se mai poate da in judecata persoana care nu a platit pensia alimentara timp de 3 ani dupa implinirea varstei de 18 ? si daca da care sunt demersurile. ... (vezi toată discuția)