avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare

daca am semnat un antecontract de vanzare cumparare a unui apartament la o agentie imobiliara fara a fi autentificat la notar,pot sa ma razgandesc fara a plati dublul avansului incasat si a comisionului agentiei?(acest lucru este prevazut la sanctiuni in antecontract cf cod civil art 1298)
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:29, 10 Martie 2011
Nu. Aceasta este o obligatie pe care v-ati asumat-o prin antecontract si va trebui sa o respectati. Daca nu o veti respecta cumparatorule beneficiar al promisiunii dvs. va va putea actiona in instanta pentru a va cere dublul avansului pe care vi l-a dat caz in care va trebui sa suportati si cheltuielile de judecata.
Teoretic, nu.
Ati primit factura si chitanta pentru avansul incasat ?
nu am primit
Verrificati daca firma este legal inregistrata, activa...Si ce dovada aveti ca ati dat banii agentiei .... ca si comision ? Trebuia sa primiti documente intrucat banii primiti de agentie teoretic se inregistreaza in contabilitate.... sau ii aveti la mana.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare imobil claudiuj claudiuj Buna seara, Recent, am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unei case. Casa urma sa fie cumparata prin programul Prima Casa asadar i-am dat ... (vezi toată discuția)
Cum sa scap de un antecontract de vanzare-cumparare facut la agentia imobiliara? Cristina89Criss Cristina89Criss De curand am facut la agentie un antecontract de v-c ce tine loc de promisiunea ca vanzatorul nu va vinde altcuiva imobilul. La incheierea antecontractului,am ... (vezi toată discuția)